Foto: PR

Kunstproject Couplet 2.0 wordt gelanceerd, finissage van expositie ONE

Bezoekers aan de Concordia kunstruimte kunnen van 14 t/m 16 augustus genieten van 3x kunst. Twee nieuwe exposities worden op vrijdag 14 augustus gelanceerd: Couplet 2.0 en het werk van videokunstenaar Arletta Elst-Wawrzyniak. Op zondag 16 augustus halen kunstliefhebbers voor het laatst hun hart op bij de werken van twaalf kunstenaars en makers in de expositie ONE. 

Enschede - Uiteraard wordt de finissage op 16 augustus een feestelijke aangelegenheid voor iedereen die geïnteresseerd is (met inachtneming van de nodige maatregelen), met muziek, artist talks en een zeefdrukworkshop.

Kunstproject Couplet 2.0

Het Concordia-project Couplet 2.0 koppelt twee uiteenlopende mensen aan elkaar om zo tot andere en nieuwe inzichten over kunst te komen. In deze derde en laatste editie nam kunstenaar Esmay Groot Koerkamp de uitdaging aan en ging ze de afgelopen maanden met Enschede-inwoner Marjolein Smits het gesprek aan. In ruimte EXPO 4 presenteren beiden op 14 augustus vanaf 16.30 uur het resultaat, dat daarna tot en met 6 september te zien blijft.

24/7 Video Estafette

Kunstenaar Arletta Elst-Wawrzyniak neemt op vrijdag 14 augustus het video-estafette-stokje over van Viktoria Gudnadottir. Het videowerk van Arletta raakt de actualiteit: de reactie van de natuur op de huidige crisis. Haar werk is tot en met 4 oktober te zien in de 24/7 exporuimte van Concordia EXPO 5: vanaf de straatzijde aan de Langestraat, op twee beeldschermen.

Finissage ONE

Het werk van twaalf kunstenaars en makers, alle op de achtergrond aanjager van de kunst op de AKI ArtEZ Kunstacademie, is nog tot en met zondag 16 augustus te zien. Vanaf 15.30 uur sluit Concordia de expositieperiode feestelijk af met dj-duo Richie & Ron en een roulerende artist talk met vrijwel alle kunstenaars. Ook is er die middag een doorlopende, semi-interactieve zeefdrukworkshop door Duotone. Publiek kan op de expovloer met eigen ogen zien hoe het zeefdrukproces in z’n werk gaat en bovendien ook nog met een gedrukt exemplaar naar huis; een ludieke bedrukking komt mee op een linnen tas of op iets anders dat bezoekers zelf vanuit huis kunnen meenemen.

Praktische informatie

Dubbelopening Couplet 2.0 #3 en 24/7 Video Estafette
Vrijdag 14 augustus 16.30 uur
EXPO 4 en 5, Langestraat 56, Enschede
Gratis entree (PWYW)
Couplet 2.0 #3 is daarna nog te zien tot en met 6 september, het videowerk van Arletta Elst-Wawrzyniak is te bekijken tot en met 4 oktober

Finissage expositie ONE
Zondag 16 augustus 15.30 uur
EXPO 1 en 2, Langestraat 56, Enschede
Gratis entree (PWYW)

www.concordia.nl/beeldende-kunst/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden