Foto: PR

Eerste Medewerkers Mooie Dag van Livio geslaagd!

Een nieuwe functie, een nieuwe opleiding en sinds deze maand een diploma in the pocket! Een aantal medewerkers van Livio begonnen in 2019 aan een nieuwe uitdaging in de zorg als Medewerker Mooie Dag. Een nieuwe functie waarin zij samen met het multidisciplinaire team zorgen voor een mooie dag voor cliënten. Maar woensdag 8 juli was een ‘mooie dag’ voor hen en mochten zij als eerste Medewerkers Mooie Dag hun diploma in het ontvangst nemen. Een geweldige prestatie!

Enschede - De Medewerker Mooie Dag is ontstaan vanuit het kwaliteitskader verpleeghuiszorg. Samen met de zorgteams is gekeken naar hoe we de visie van Livio nog beter tot uitvoering konden brengen. Het resultaat: meer ondersteuning voor de teams en nog meer aandacht voor leefplezier van cliënten. Dit resulteerde in deze nieuwe functie voornamelijk gericht op welzijn en welbevinden. Met meer dan 600 reacties bleek de vacature erg populair. Begin 2019 zijn de eerste medewerkers mooie dag gestart.

“In het begin was het even zoeken naar de juiste rol voor de Medewerker Mooie Dag binnen de organisatie, maar de toegevoegde waarde wordt steeds meer merkbaar. Naast dat er gewerkt wordt vanuit het hart, intuïtie en gedrevenheid, kunnen we daar nu het professioneel handelen aan toevoegen. Een mooi resultaat van de opleiding. Alle medewerkers van Livio zetten zich allemaal in om de cliënt een mooie dag te bezorgen, en met de Medewerker Mooie Dag erbij lukt dat nog beter!”, aldus Marcel Smit, coördinator Medewerker Mooie Dag.

Samenwerking met regionale partners

Voor de functie is een vooropleiding in de zorg niet verplicht. Maar om medewerkers wel de juiste kennis en ondersteuning te bieden is in samenwerking met het ROC van Twente, Graafschap College, Gemeente Enschede en collega zorgorganisaties in Enschede, een speciale opleiding samengesteld.

“Eind september 2019 zijn de eerste vier groepen gestart met deze nieuwe opleiding”, vertelt Bianca te Rietmole, Praktijkopleider bij de Livio Academie. “Een gepersonaliseerde leerroute waarin iedere Medewerker Mooie Dag zijn eigen weg en tempo kan bepalen. In het begin was dit voor hen wel even wennen. Van klassikaal les krijgen naar zelf invulling geven aan jouw persoonlijke leerplan. Erg mooi natuurlijk, maar niet altijd even makkelijk. Helemaal toen het coronavirus ervoor zorgde dat fysieke bijeenkomsten niet meer mogelijk waren en contact voornamelijk digitaal moest plaatsvinden. Ze hebben dit allemaal erg goed opgepakt en hun allerbeste beentje voorgezet. Met als resultaat een diploma waar ze enorm trots op mogen zijn!”.

Via deze weg bedankt Livio alle partners voor de samenwerking en natuurlijk alle Medewerkers Mooie Dag en andere studenten feliciteren met hun diploma. Voor de studenten van het Graafschap College zal de diploma-uitreiking na de vakantie plaatsvinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden