De Oosterse markt telt ruim 80 stands met een keur aan exclusieve producten.
De Oosterse markt telt ruim 80 stands met een keur aan exclusieve producten.

Tropische sferen in Enschede: Pasar Malam Asia is weer terug

Algemeen

Na twee jaar afwezigheid door corona is Pasar Malam Asia, een kleurrijk 3-daags festijn vol beleving, op 30 september en 1 en 2 oktober terug in Hangar 11 (Vliegveld Twenthe) Enschede. Proef, geniet en beleef Pasar Malam Asia, waar het licht is gedimd en je zintuigen tot het uiterste worden geprikkeld.

ENSCHEDE - Pasar Malam Asia is een begrip in Nederland. Traditiegetrouw wordt de Pasar Malam in Twente al vele jaren georganiseerd. In 1978 begon het in Borne, in 1994 werd verhuisd naar Hengelo en sinds 2013 wordt de Pasar Malam georganiseerd in Enschede. Een groot publiekelijk evenement, geroemd vanwege de sfeer, vanwege het gemengde publiek en vanwege de vele culinaire specialiteiten. 

Waan je in tropische sferen tijdens een wandeling over de markt met ruim 80(!) stands om lekker te shoppen en te profiteren van acties. Standhouders hebben over de hele wereld gereisd om een keur aan exclusieve producten aan te bieden. Een groot aanbod van unieke artikelen zoals houtsnijwerk en batik stoffen uit Bali, olieverfschilderijen uit Thailand, zijden kleding uit China, lederwaren uit Afrika, talloze geuren wierook uit India, massageolie uit Azië, sieraden, exotische vruchten, sambal, spekkoek en nog zóveel meer! Mystiek ontbreekt ook zeker niet en is te vinden bij de mediums. Ontspan door een traditionele massage te nemen (pitjit).

Heerlijke geuren nodigen uit om te eten bij de vele exotische food-stands met ieder hun eigen specialiteit. De Indonesische keuken is ruim vertegenwoordigd, van talloze maaltijden en zoetige alsook hartige snacks tot aan tropische drankjes, ijsjes en vruchten. Op gezellig ingerichte terrasjes genieten van lekkernijen welke veelal op traditionele wijze worden bereid zoals ze alleen in het Verre Oosten te vinden zijn. Van alles wat proeven is nooit zo leuk als op deze gastvrije en gezellige evenementen. 

Geniet elk half uur van swingende livemuziek met een variëteit aan artiesten eveneens vertegenwoordigd uit diverse culturen, maar ook wervelende dansshows uit onder andere Indonesië, Tahiti en Hawaii. Bewonder de mooiste decoraties en sta oog in oog met het imposante tempeldecor op het grote podium, waar de twinkelende sterrenhemel en flitsende showbelichting je betoveren.

Proef, geniet en beleef de culturele rijkdom op 30 september en 1 en 2 oktober bij Pasar Malam Asia. Kijk voor meer informatie alsook het podiumprogramma op

www.pasarmalamasia.nl

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 18 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 19 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47