FlixBus herstart in Enschede

FlixBus breidt zijn netwerk uit in Nederland en herstart nationale en internationale verbindingen vanaf Enschede. Om in de vraag van reizigers te voorzien is het vanaf heden mogelijk om een rechtstreekse FlixBus vanaf Enschede naar Hannover en Dresden.

Enschede - De groene bussen van FlixBus verbinden vanaf heden 16 steden in Nederland met meer dan 60 Europese steden met nieuwe bestemmingen vanaf Enschede naar steden in Nederland en Duitsland. Bereikbare steden vanaf Enschede zijn: Eindhoven, Nijmegen & Arnhem en in Duitsland: Osnabrück, Bad Oeynhausen, Hannover, Brunswijk, Magdeburg, Leipzig & Dresden. De volledige dienstregeling is te vinden op de FlixBus website en app, waar tickets vanaf heden geboekt kunnen worden.

“Wij willen reizigers de mogelijkheid geven om vrienden en familie over de grens op een veilige manier te bezoeken. Gebaseerd op data laten wij ons aanbod op basis van de vraag sturen, zo kunnen wij besluiten wanneer, waar en in welke frequentie wij bestemmingen op het netwerk toevoegen”, vertelt Jesper Vis, Managing Director FlixBus Benelux.

Hygiëne- en veiligheidsmaatregelen

FlixBus hanteert uitgebreide hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Zo worden de bussen na elke rit grondig gedesinfecteerd. Door frequente ventilatie en regelmatige vervanging van het airco-filter blijft de lucht vers. Op dit moment is het in- en uitstappen alleen mogelijk via de achterdeur van de bus waar reizigers hun handen kunnen desinfecteren en is de ticketcontrole contactloos. Voor reizigers is het verplicht om een mondkapje te dragen en wordt er gevraagd om 1,5 meter afstand te houden op de halte en tijdens het in- en uitstappen. 

Daarnaast test FlixBus zijn eigen ontwikkelde informatietool waarmee reizigers de bezettingsgraad van de bus op elke gewenst moment kunnen zien. Zo kunnen passagiers vooraf en op basis van de belasting bijvoorbeeld een stoel reserveren of op een ander tijdstip reizen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden