Nicole Schulze, Restrain 2015
Nicole Schulze, Restrain 2015 (Foto: PR)

Nieuw werk van Mirna Limon en Nicole Schulze in RMT

Enschede - Sinds dit weekend is er in de galerij rondom de binnentuin van Rijksmuseum Twenthe nieuw werk te zien van kunstenaars Mirna Limon (Hengelo, 1973) en Nicole Schulze (Salzwedel, 1978). Onder de titel Invisible Breath tonen zij tekeningen en collages die ze in het afgelopen jaar geïnspireerd door elkaar hebben gemaakt. Limon en Schulze kennen elkaar van hun studies aan de AKI in Enschede en zijn elkaar sindsdien op artistiek vlak blijven inspireren en stimuleren.

Enschede - In het werk van zowel Limon als Schulze staan de mens, zijn innerlijke wereld en het menselijk gedrag centraal. Echter benaderen beide kunstenaars deze thema’s op verschillende wijze. Zo is Mirna Limon op zoek naar een verbinding tussen het alledaagse en een parallelle wereld die eerder voelbaar dan zichtbaar is en het alledaagse overstijgt. Een wereld die zich volgens sommigen meer en meer openbaart wanneer je jezelf beter leert kennen en je lichaam als heiligdom beschouwt. In haar werk gebruikt Mirna Limon haar eigen kinderfoto’s om universele boodschappen als ‘remember your spirit’ en ‘what the mind doesn’t know, the heart fills in’ te tonen.

Waar Mirna Limon op zoek is naar energie en bewustzijn, zoekt Nicole Schulze in haar tekeningen naar een bepaalde spanning of weerstand. Ze combineert en verstoort het realistische beeld met ingrepen als spontane vormen en lijnpatronen. Ze maakt hierbij dikwijls gebruikt van materialen als garen en textiel. Zo creëert ze sensitieve, collageachtige tekeningen vol metaforen en lagen, waarmee ze verwijst naar de mens en het gevoel. In combinatie met haar titels, die een belangrijk deel van haar werk vormen, ontstaan er op de realiteit gebaseerde statements met een humoristisch en surrealistisch karakter.

Samenwerking
Limon en Schulze zijn beiden opgeleid aan de AKI in Enschede. Als kunstenaars hebben ze regelmatig contact en inspireren ze elkaar met gesprekken en hun werk. Ze werkten onder andere samen tijdens het project Gezichtenin het Drawing Centre Diepenheim en het tekenproject over lichaamsenergie Energeia365. Bij het laatstgenoemde project reageerden ze op Instagram op elkaars foto’s, statements en werken. Een aantal werken dat daaruit voortvloeide is in deze tentoonstelling te zien.

De tentoonstelling Invisible Breath is nog te zien t/m 1 november 2020 in de galerij van Rijksmuseum Twenthe

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden