Nieuwe look van het voormalig Postkantoor Enschede.
Nieuwe look van het voormalig Postkantoor Enschede. (Foto: Artist Impression - Barcode Architects)

Explorius en Nijhuis starten met de bouw van een Vue bioscoop en restaurant De Beren in hartje Enschede

Deze week is de omgevingsvergunning voor de verbouw en uitbreiding van het voormalig Postkantoor in Enschede onherroepelijk geworden. De bouw kan starten!

Enschede - Eindelijk is het dan zover: de verbouwing en uitbreiding van het voormalige Postkantoor in Enschede tot een concept met bioscoop, horeca en kantoren, gaat van start. Over anderhalf jaar zullen onder andere Vue Cinemas en De Beren restaurants haar deuren openen in het centrum van Enschede waarmee de levendige verbinding tussen het Van Heekplein en het Koningsplein een feit zal worden.

Vue zal in Enschede een bioscoop openen met 9 zalen. Vue behoort buiten de Verenigde Staten tot de grootste bioscoopgroep en heeft in Nederland 21 bioscopen. Bij Vue staat de optimale filmbeleving centraal. In een warme omgeving wordt iedereen een unieke beleving geboden; van een gastvrij ontvangst naar het beste in beeld, geluid en de meest comfortabele stoelen.

De Beren

De Beren zal in Enschede een restaurant openen van ruim 600 m2 met zicht op het Van Heekplein. In 1984 opende De Beren haar eerste restaurant in Rotterdam en inmiddels is de horecaformule, bestaande uit restaurants en bezorgrestaurants, een bekend gezicht in heel Nederland met 71 vestigingen. De Beren staat bekend om haar sfeervolle restaurants waar je elk moment van de dag terecht kunt voor een uitgebreide lunch, gezellige borrel of smakelijk diner en om haar kwalitatieve vlees- en visgerechten van de houtskoolgrill en klantvriendelijkheid.

Kantoorvleugel

Naast een bioscoop en een restaurant is een kantoorvleugel gekoppeld aan het markante pand in Enschede. De kantoorvleugel aan de zijde Kuipersdijk heeft 4 kantoorverdiepingen waarvan de bovenste verdieping reeds verhuurd is aan internetbureau El Nino. Voor de overige verdiepingen zijn verschillende partijen in beeld. In de plint op de begane grond is nog ruimte beschikbaar voor een restaurant/horeca of retail. Belangstellenden kunnen informatie verkrijgen via Cushman & Wakefield, Boers & Lem en of Adhoc Horecamakelaars.

Opening begin 2022

De bouwwerkzaamheden zullen eind augustus 2020 starten zodat de deuren begin 2022 geopend kunnen worden voor publiek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden