The Kik hertaalt het Eurovisie Songfestival vrijdag 30 september in het Muziekcentrum. (Foto: Casper Rila)
The Kik hertaalt het Eurovisie Songfestival vrijdag 30 september in het Muziekcentrum. (Foto: Casper Rila) Foto: Casper Rila - www.casperrila.com

The Kik hertaalt hits Songfestival: Amsterdam? Dat wordt dus Rotterdam

Algemeen

The Kik-voorman Dave von Raven is al decennia een groot liefhebber van het Eurovisie Songfestival en van het ‘hertalen’ van Engelstalige popsongs. Dus eigenlijk kon The Kik hertaalt Eurovisie niet uitblijven. Vrijdagavond 30 september staat de band in het Muziekcentrum in Enschede met een flink aanbod van hertaalde hits.

ENSCHEDE - Het begon allemaal rond de editie 2021 van het Eurovisie Songfestival in ‘zijn’ Rotterdam. Op uitnodiging van Beau van Erven Dorens speelde The Kik toen op geheel eigen wijze bekende songfestival-hits en zette die op een EP.

Dave steekt zijn fascinatie en liefde voor het muziekfestival niet onder stoelen of banken en dan vooral die voor kwalitatief hoogstaande popsongs. Denk aan Abba, France Gall en aan The Common Linnets. Maar ook aan Dana International en Bucks Fizz.

In The Kik hertaalt Eurovisie neemt de band het publiek mee langs ouder en recenter songfestival-materiaal. Ze zijn stuk voor stuk door Dave hertaald en uitgevoerd zoals alleen The Kik dat kan, zodat er ook nog iets te lachen valt.

Dave is Rotterdammer. Dus wat doe je als Rotterdammer met de vertaling van de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival uit 1980: Amsterdam van Maggie MacNeal? Dat vertaal je dus in Rotterdam

-Rotterdam Rotterdam,
waar ik mijn eerste biertje nam.
-In Rotterdam Rotterdam,
leggie zo onder de tram.

Ook Twente ontkomt niet aan een The Kik-hertaling. Twente heeft heel wat songfestivalhelden voortgebracht met Getty Kaspers (Enschede), Marga Bult (Lattrop), Ilse DeLange (Almelo) en Maggie MacNeal (Hengelo). Dave heeft The Common Linnets’ liedje Calm after the storm hertaalt in Stilte na de storm. Het duo Ilse DeLange en Waylon werd daarmee in 2014 tweede in Kopenhagen. The Kik speelt dit nummer vast en zeker in het Muziekcentrum, niet voor niets het muzikale hart van Twente.

Een andere muzikale toptip is het optreden van Matt Bianco op vrijdag 21 oktober in het Muziekcentrum Enschede. Whose Side Are You On?, More Than I Can Baer, Half A Minute, Get Out of Your Lazy Bed en Yeh Yeh. Medio jaren tachtig scoorde de Britse band Matt Bianco hit na hit met zijn ‘easy going swing’.

In een nieuwe serie theaterconcerten, The Essential Matt Bianco, spelen Reilly en zijn huidige band nieuwe nummers en de grote hits van vroeger. Een avond terug naar de ‘easy going swing’ van de jaren tachtig.

Ga voor kaartverkoop naar

www.wilminktheater.nl

!
Afbeelding
Ten Tusscher ATB Tocht heeft twee afstanden 30 nov, 13:14
Afbeelding
De Kop 30 nov, 10:03
Afbeelding
Films Plus que Jamais en Bones and All draaien in Concordia 29 nov, 20:16
Afbeelding
JPT is blij met het Pietvanentoernooi 29 nov, 15:18
Afbeelding
Culinair genieten op 70 meter: spaaractie van Jumbo De Melkhal 29 nov, 14:55
Afbeelding
Stichting 55+ houdt een succesvolle open dag 29 nov, 14:53
Afbeelding
FC Twente Vrouwen zet Ajax opzij 29 nov, 14:16
Afbeelding
Milo 29 nov, 13:59