Bij Meros wordt elke laatste zaterdag van de maand een bingo gehouden. Martin Moes is draaier.
Bij Meros wordt elke laatste zaterdag van de maand een bingo gehouden. Martin Moes is draaier.

Bij biljartvereniging Meros begint de bingo weer

Algemeen

Enschede - Biljartvereniging Meros begint weer met de bingo. Elke laatste zaterdag van de maand is het raak in het gebouw van Meros aan de Jan Vermeerstraat.
De bingo van Meros trekt vooral mensen uit de buurt en verder weg, laat René Keizers weten. ‘’Het is al wel twintig jaar dat we bingo’s houden, als het niet langer is’’, zegt de secretaris. ‘’Door corona heeft het een tijd stil gelegen. Gemiddeld komen er zo’n honderd mensen. We hopen dat we die weer terug kunnen krijgen.’’

Negentig procent van de bingoliefhebbers bij Meros is geen lid van Meros, schat Keizers in. “Ze komen eigenlijk uit heel Enschede en ze zijn heel fanatiek. De meesten zijn vrouwen. maar er komen ook wel mannen mee. Je zou bijna zeggen dat het een vrouwensport is.’’
Bij de Meros-bingo worden steeds twaalf ronden gespeeld. Een kaart kost 3,50 euro. “Het was 2,50, maar de prijzen zijn ook aangepast. We hebben 25 prijzen, met een hoofdprijs van 70 euro’’, aldus Keizers.

‘Speciale attractie’ is Martin Moes, die bij elke bingoavond de balletjes trekt. ‘’Martin is onze bingodraaier. Hij doet dat prima’’, weet Keizers.
De eerstvolgende bingo is die van zaterdag 24 september. De bingo begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 18.15 uur. Nadien volgen er nog negen bingo’s tot aan de zomervakantie.

!
Afbeelding
Ten Tusscher ATB Tocht heeft twee afstanden 30 nov, 13:14
Afbeelding
De Kop 30 nov, 10:03
Afbeelding
Films Plus que Jamais en Bones and All draaien in Concordia 29 nov, 20:16
Afbeelding
JPT is blij met het Pietvanentoernooi 29 nov, 15:18
Afbeelding
Culinair genieten op 70 meter: spaaractie van Jumbo De Melkhal 29 nov, 14:55
Afbeelding
Stichting 55+ houdt een succesvolle open dag 29 nov, 14:53
Afbeelding
FC Twente Vrouwen zet Ajax opzij 29 nov, 14:16
Afbeelding
Milo 29 nov, 13:59