Foto: PR

Maker Festival succesvol door samenwerking Twentse bedrijfsleven

ENSCHEDE – Het Maker Festival Twente genoot afgelopen mei en juni een succesvolle, eerste @Home editie, waarbij ruim duizend (basisschool)kinderen en volwassenen uit Twente én daarbuiten kennis hebben gemaakt met de digitale maakcultuur. En we mogen wel zeggen de ‘Twentse maakcultuur’, aangezien het Twentse bedrijfsleven een grote bijdrage heeft geleverd in de ontwikkeling en presentatie van de online maakactiviteiten.

Zo werkte HCS Happy Innovation mee aan de ontwikkeling van de Make-It@Home kit AR Merge Cube, werd onlangs de 3D print techniek-kit door Aeronamic gepresenteerd en komt RoboTeam Twente binnenkort met een Code-It@Home programmeer workshop.

Make-It@Home kits in samenwerking met Techniekpact Twente
In samenwerking met Techniekpact Twente zijn speciale Make-It@Home techniek-kits ontwikkeld die goed passen bij de doelstelling van Techniekpact Twente: Wetenschap & Techniek (W&T) onder de aandacht brengen bij kinderen op school en zoals afgelopen periode thuis.

De nieuwste Make-It@Home kits is gerealiseerd door Aeronamic. Verder werken Tecnotion, Thales en VDL ETG mee aan de ontwikkeling van techniek-kits die binnenkort online beschikbaar zijn. Aan elke kit is een techniek gekoppeld, welke ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo vind je in de Rotormobiel de 3D print techniek terug van Aeronamic. Zij ontwikkelen en produceren onder andere 3D geprinte onderdelen voor de luchtvaartindustrie. Voor de Rotormobiel maakt Tetem ook gebruik van 3D printers, de rotor en de wielen zijn namelijk geproduceerd met een 3D printer.

Code-It@Home programmeerworkshop door Roboteam Twente

Op dit moment wordt door Roboteam Twente de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van een Code-It@Home programmeer workshop dammen. Je wordt hierbij uitgedaagd om een damspel te programmeren door de spelregels van het dammen te vertalen naar programmeer regels. Er worden verschillende levels aangebracht waarbij zowel kinderen als volwassenen uiteindelijk een potje kunnen dammen met een eigengemaakt spel.

Het Maker Festival Twente@Home last een korte zomerstop in maar alle bestaande én nieuwe online activiteiten blijven gewoon te volgen via de website: https://tetem.nl/makerfestival.

In oktober komen we terug met een online én hybride programma tijdens de Maker Maand Twente. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Bedrijven, culturele instellingen en verenigingen die een evenement, open dag, markt of activiteit organiseren waar een technologische, creatieve of innovatieve activiteit perfect bij zou aansluiten kunnen nog contact opnemen met programma medewerker Wencke Steggink via mft@tetem.nl.

Meer informatie over de Maker Maand Twente in oktober volgt via: https://tetem.nl/makerfestival/maker-festival-twente-2020/alle-leeftijden/

Meer informatie over de Rotormobiel van Aeronamic: https://tetem.nl/athome/evenementen/rotormobiel/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden