Nieuw tandtechnisch laboratorium op het Twekkelerveld


De Kunstgebitmakerij
De Kunstgebitmakerij (Foto: R. Buitink)

Nieuw tandtechnisch laboratorium op het Twekkelerveld

Aan de G.J. van Heekstraat op het Twekkelerveld is recent een nieuw tandtechnisch laboratorium geopend, ‘De Kunstgebitmakerij’. Deze richt zich speciaal op mensen die een kunstgebit dragen.

Enschede - Het laboratorium wordt gerund door Eric Beukers, die sinds 1983 werkzaam is in de tandtechniek. “Ik ben begonnen als leerling tandtechnieker bij een klein laboratorium in Oldenzaal. Mijn interesse in het vak groeide snel, waardoor ik heb besloten om de opleiding tot tandtechnieker te volgen. Deze vijfjarige deeltijdopleiding zorgde ervoor dat ik mij breed ontwikkelde, met de specialisatie uitneembare voorzieningen (kunstgebitten). Na 22 jaar in loondienst te hebben gewerkt, besloot ik in 2005 mijn eigen laboratorium te starten. Deze stap naar het zelfstandig ondernemer zijn, was een mooie ontwikkeling in mijn loopbaan. In 2018 heb ik mijn bedrijf overgedragen aan mijn twee vennoten. In de periode van 2018 tot nu heb ik mij kunnen focussen op nieuwe uitdagingen waaruit ‘De Kunstgebitmakerij’ is ontstaan,” vertelt Beukers.

Laagdrempeligheid

‘De Kunstgebitmakerij’ is gevestigd in het pand van De Melkweg aan de G.J. van Heekstraat 408. De ruimte is dusdanig ingericht dat mensen zonder afspraak kunnen binnenlopen als er iets aan hun kunstgebit mankeert. “Mensen kunnen zonder tussenkomst van een tandarts bij mij terecht voor een kapot kunstgebit, bijvoorbeeld wanneer deze gebroken is of er een tand of kies is uitgevallen. Het kunstgebit wordt dan ter plekke gemaakt en op afspraak kan het weer worden opgehaald, meestal dezelfde dag nog. Hiervoor hoeft de patiënt dus niet langs de tandarts,” legt Beukers uit. Bij het laboratorium staan laagdrempeligheid, kwaliteit en service altijd voorop.

Samenwerking met tandartsen

Patiënten kunnen ook bij het laboratorium terecht voor vrijblijvend advies en voorlichting omtrent hun kunstgebit. In sommige gevallen is samenwerking met een tandarts namelijk toch gewenst, bijvoorbeeld wanneer de pasvorm van de prothese niet meer optimaal is of als een reparatie aan het kunstgebit niet meer mogelijk is en er dus een nieuwe gemaakt moet worden. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met de patiënt.

Voor vragen of een afspraak kunt u bellen naar 06 38 66 20 99 of binnenlopen bij ‘De Kunstgebitmakerij’. Reparaties kunnen op afspraak ook ’s avonds of in het weekend worden gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden