Jan van der Molen kreeg de versierselen opgespeld oor zijn partner.
Jan van der Molen kreeg de versierselen opgespeld oor zijn partner. (Foto: Robert Hoetink)

Softbal-initiator Jan van der Molen geridderd

Lloco burgemeester Niels van den Berg heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jan van de Molen. Hij is bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Enschede - Van der Molen was trainer-coach bij Tex Town Tigers (TTT) in Enschede. Binnen de softbaltak was hij vele jaren deskundig voorzitter van de Technische Commissie Softbal. Dankzij zijn inzet zijn veel speelsters toegetreden tot de Nederlandse A-Selectie en heeft hij het eerste damesteam van TTT naar een hoger niveau gebracht.
In samenwerking met de gemeente Enschede heeft hij het Peanutbal op de jaarlijkse sportkalender van de basisscholen gezet.

Hij heeft in 2001 de eerste LOOT-softbalschool in Nederland opgericht (tegenwoordig Top Sportschool) waardoor er een betere samenwerking tussen de clubs, de bond en het onderwijs kwam. Hij is initiator van veel grote internationale toernooien, zoals het internationale J.C.J. Mastenbroektoernooi. Hij is betrokken bij de European Softball Federation en medeorganisator van diverse Europese en Wereldkampioenschappen softbal.

Bevorderd

In 1999 is Van der Molen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor met name zijn lokale verdiensten in de schaats-, honkbal-, softbalsport in Enschede. Hij heeft, de afgelopen 20 jaar, een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en de professionalisering van de softbalsport, zowel regionaal als landelijk. Veel jeugdspelers zijn door hem landelijk en/of internationaal doorgebroken. 

De honk- en softbalclub Tex Town Tigers is mede door hem uitgegroeid tot een bekende club in de honk- en softbalwereld met regionale, landelijke en internationale uitstraling. Voor al deze verdiensten is hij bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden