Annabel Jeuring (rechts) en haar assistent Bo ten Broeke.
Annabel Jeuring (rechts) en haar assistent Bo ten Broeke. (Foto: Cyril Wermers)

Boek en tentoonstelling 'Nederland in quarantaine' van Annabel Jeuring

Op donderdag 12 maart werden de eerste landelijke maatregelen tegen het coronavirus gepresenteerd. Het devies van premier Rutte luidde: 'Blijf zo veel mogelijk thuis'. Heel Nederland ging in een intelligente lockdown. Iedereen die thuis kon blijven bleef thuis om de verspreiding van het virus te vertragen. Nederland ging in quarantaine.

Enschede - Die dag wist Annabel Jeuring meteen dat door het coronavirus moeilijke tijden zouden aanbreken voor haar persoonlijk als fotograaf en voor alle Nederlanders om haar heen. Maar ze zag ook een kans en besloot met haar camera en de nieuwe maatregelen in haar achterhoofd de straat op te gaan.

Ze maakte portretten die zij netjes binnen de richtlijnen kon uitvoeren. Portretten van landgenoten door het glas, ingelijst door hun eigen raam- of deurkozijn. De fotoreportage 'Nederland in Quarantaine' laat ontroerende portretten zien. Nederlanders die je 'opgesloten' in huis vanachter hun raam aankijken. Annabel maakt met haar foto's onze herinneringen aan deze bijzondere tijd tastbaar en heeft geschiedenis in wording gevangen.

Vrijdag werd haar boek gepresenteerd en opende ze tevens de gelijknamige tentoonstelling. Haar reportage zal de hele zomer te zien zijn achter 20 grote ramen in het centrum van Enschede. De andere 65 foto's uit het boek zijn tot 20 juli te bezichtigen bij Boekhandel Broekhuis in Enschede

Nederland in quarantaine - Corona in beeld - Annabel Jeuring. ISBN 978-90-830655-1-9, prijs: € 24,95

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden