Start tweede fase project De Kop in najaar 2020


Foto Ruud van der Linden

Start tweede fase project De Kop in najaar 2020

In het najaar, naar verwachting in oktober 2020, starten de werkzaamheden aan de tweede fase van project De Kop. Deze fase bestaat uit de Haaksbergerstraat vanaf de personeelsinrit van het MST tot en met de rotonde met de Zuiderval. De busbaan gaat naar het midden van de weg, er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers en met wadi’s en een hemelwaterriool wordt de wateroverlast in deze straat aangepakt. Daarnaast wordt de rotonde Zuiderval vervangen door een kruising met verkeerslichten.

Enschede - Ook pakt de gemeente Enschede in dezelfde fase de Zuiderspoorstraat en de Haaksbergerstraat vanaf de rotonde met de Zuiderval tot en met de kruising Broekheurnerweg aan. De verwachting is dat deze werkzaamheden in het najaar van 2021 zijn afgerond.

Vanwege de coronamaatregelen is het organiseren van een informatiebijeenkomst niet mogelijk. De gemeente informeert omwonenden, ondernemers en geïnteresseerden daarom via een informatievideo. De video geeft een beeld van de nieuwe eindsituatie en bevat informatie over de fasering en planning van het werk en de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden. De video kunt u hier bekijken.

Kruising Haaksbergerstraat-Ripperdastraat in oktober weer open

Momenteel zijn de werkzaamheden aan de eerste fase van het project in de afrondende fase. Na de zomervakantie vinden de laatste bestratingswerkzaamheden plaats en komt het asfalt op de weg. Naar verwachting gaat de nieuwe kruising Haaksbergerstraat met Ripperdastraat in oktober 2020 weer volledig open voor verkeer.

Vakantieperiode

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het werk aan project De Kop tijdelijk stilligt. De bouwvak is dit jaar van vrijdag 17 juli tot en met maandag 10 augustus. Op dinsdag 11 augustus starten de werkzaamheden weer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden