Landschap Overijssel opent bezoekerscentra en start kleinschalige activiteiten

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden stap voor stap versoepeld. Als onderdeel van de tweede stap gaat ook Landschap Overijssel weer een beetje ‘open’. Zo gaan onze bezoekerscentra per 1 juli beperkt open en organiseren wij een aantal kleinschalige activiteiten in het landschap. Op deze manier stimuleren we dat mensen op een verantwoorde manier van het landschap kunnen blijven genieten.

Uiteraard zijn hierin te allen tijde de algemene hygiënerichtlijnen en praktische richtlijnen van het kabinet van kracht. Wij volgen de dagelijkse ontwikkelingen en passen daarop indien nodig ons beleid aan. Op onze website en via onze social media staat alle actuele informatie.

Openingstijden bezoekerscentra
Per 1 juli gaan onze bezoekerscentra beperkt open. Daarmee wil Landschap Overijssel weer meer zichtbaar zijn in de gebieden en in haar monumenten. In elk centrum worden maatregelen getroffen om een veilig bezoek volgens de richtlijnen van het RIVM te waarborgen. De actuele openingstijden van onze bezoekerscentra vind je op onze website.

Aanmelding activiteiten noodzakelijk
Per 1 juli 2020 organiseert Landschap Overijssel weer excursies (en trainingen) waarbij aanmelding noodzakelijk is. Dit zal eerst kleinschalig worden opgezet en langzaam worden uitgebreid. Ook tijdens deze activiteiten worden maatregelen getroffen om bij deelname de richtlijnen van het RIVM te waarborgen. Conform deze richtlijnen zijn evenementen waarvoor een vergunningsplicht geldt voorlopig niet mogelijk. Het actuele aanbod aan kleinschalige excursies vind je op onze website.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden