Foto: PR

Finale proeverij van het Lekkerste Bier van Twente gaat door!

Nadat het evenement twee keer uitgesteld moest worden vindt komend weekend de finale plaats van de verkiezing van Het Lekkerste Bier van Twente. In het kader van haar eerste lustrum organiseert het Twents Bier Genietschap deze proeverij. Begin dit jaar selecteerde zij uit de bijna veertig inzendingen de zes finale-bieren. Tijdens het slotevenement kan publiek meeproeven en -oordelen over het lekkerste bier.

Enschede - Het Twents Bier Genietschap komt maandelijks bijeen bij Café De Vluchte in Enschede. Daar vindt ook de finale plaats. Om te voldoen aan Corona-maatregelen is het evenement opgedeeld in twee momenten: vrijdagavond 3 juli vanaf 20.00 uur en zaterdagmiddag 4 juli vanaf 14.30 uur. Op beide momenten is er ruimte voor zo’n zeventig deelnemers, in en buiten het café dat de laatste maanden ‘Corona-proof’ gemaakt is. Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld hun eigen bieren tappen met een zogenaamde ‘tappas’.

De zes bieren die in de finale staan komen uit uiteenlopende categorieën en van even zoveel verschillende Twentse brouwers. “Het is een mooie uiteenlopende selectie, goed voor een avond of middag serieus proeven,” laat Wiro Kuipers namens de organisatie weten. “Hoewel het al even geleden is, herinneren we ons goed de grote hoeveelheid inzendingen waar we deze selectie uit hebben gemaakt. De panels proefden zonder te weten welke bieren ze voor zich hadden. Die zelfde ervaring bieden we de bezoekers komend weekend.” Aan het einde van het evenement wordt bekend gemaakt welke bieren men voorgeschoteld kreeg en wat de uiteindelijke winnaar is. 

Proeven en meestemmen

Bierliefhebbers in bezit van een ticket kunnen op één van beide dagen de zes finale-bieren proeven en meestemmen over het Lekkerste Bier van Twente. De bekendmaking van de winnaar is op zaterdagmiddag rond de klok van half zes, en wordt ook live gestreamd op de Facebook-pagina van De Vluchte. Voor die middag zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten voor de vrijdagavond zijn uitverkocht.

Kaarten voor de finale kosten 12 euro per stuk. Voor dat bedrag ontvangen bezoekers één proefglas van elk van de zes finale-bieren. De resterende kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via de website www.lekkerstebiervantwente.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden