judoka’s ploeteren door het zand op Het Rutbeek
judoka’s ploeteren door het zand op Het Rutbeek (Foto: Richard Snippe)

Judosport Oost luidt de zomer in met een training op Het Rutbeek.

Enschede- Op vrijdag 26 juni vond een gezamenlijke buitentraining plaats op Het Rutbeek voor alle jeugd-judoka’s van Judosport Oost.

Met zwemkleding, (oude) judojassen en de judoband moesten de judoka’s verschillende opdrachten uitvoeren op het zand en in het water. Veel opdrachten werden in groepjes gedaan. Door de gelijke verdeling tussen alle leeftijden bleef het tot het laatst spannend welke groep de beste was bij verschillende wedstrijdjes. Mede door het mooie weer en de enthousiaste inzet van de judoka’s was deze jaarlijkse training voor de zomervakantie weer een groot succes.

Behalve de trainingen van de afgelopen maanden is de zomervakantie dit jaar ook anders dan andere jaren.

Door de regelgeving mbt corona trainden eerst de -12 judoka’s en later ook de -18 judoka’s hun judotechnieken buiten, een unieke situatie.

Vanaf 1 juli mag er weer binnen getraind worden. De dojo in de Twentehallen zal de komende weken goed gebruikt worden omdat ook tijdens de zomervakantie trainingen gegeven worden door Sirach Cooiman en Stijn Jager.

Zit jij op de basisschool en wil jij tijdens de zomervakantie een paar keer meetrainen? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op met de secretaris van Judosport Oost via secretaris@judosportoost.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden