Foto: PR

Creatief aan de slag tijdens de Jeugd ViVa 2020!

In de zomervakantie verzorgt Concordia een workshop bij 19 speeltuinen in Enschede tijdens de jaarlijks terugkerende Jeugd ViVa. Tussen 7 juli en 14 augustus kunnen kinderen vanaf 7 jaar meedoen met de workshop Op naar Mars. Hier zijn geen kosten aan verbonden, de workshop is op inloop.

Enschede - Een vakantie naar de planeet Mars - hoe doe je dat? In de creatieve workshop van Concordia onderzoeken kinderen onder leiding van ervaren kunstdocenten Paula Krom en Barbara Sendker wat er allemaal ingepakt kan worden. Zijn er vleugels nodig voor op je rug? Zit er een opblaasbare tent in de rugzak, of een zelfgebouwde superraket? Reis je alleen of bedenk je iets waar een heel team in past?
Deelnemers aan deze gratis Concordia-workshop laten hun fantasie de vrije loop en maken een futuristisch pak waarmee ze op een andere planeet kunnen overleven. Het resultaat wordt natuurlijk geshowd tijdens een optocht door de hele speeltuin. Heel duurzaam: de materialen die de kinderen gebruiken worden normaal weggegooid - van plastic en kartonnen kokers, lege blikken tot lege wasmiddelflessen en oud keukengerei.

Aanleiding voor samenwerking Jeugd ViVa

Concordia maakt kunst vanzelfsprekend voor iedereen. Niet alleen in haar eigen panden, maar juist ook op locatie. Omdat in deze coronatijden een vakantie voor sommige gezinnen nóg minder vanzelfsprekend is, zijn de organisatie van de Jeugd ViVa en Concordia opnieuw een samenwerking aangegaan. Uiteraard worden tijdens de workshop de actuele richtlijnen van het RIVM opgevolgd.

Praktische info

De workshop Op naar Mars vindt plaats van 7 juli t/m 14 augustus bij 19 Enschedese speeltuinen die meedoen met de Jeugd ViVa. De gratis workshop is van 10.00 – 12.00 uur of van 13.00 – 15.00 uur. Kinderen kunnen binnen bovengenoemde tijd zelf bepalen wanneer ze starten. Er is een maximumaantal plaatsen. Zijn alle plekjes bezet, dan moet even gewacht worden tot er een plek vrijkomt. De workshops zijn geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Kijk voor meer informatie op www.concordia.nl (onder specials) of op www.jeugdviva.nl (onder locaties)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden