Dansschool Al Hayat Dance Studio mag eindelijk open

Ingrid Wijnbeek Sabajo, eigenaar van dansstudio Al Hayat Dance Studio is opgelucht: minister-president Rutte bevestigt waar de ruim 3000 dansondernemers al weken op hoopten: er mag weer gedanst worden! Een grote opluchting voor de sector en voor  de 1,4 miljoen hobbymatig dansende Nederlanders. Is alles dan weer normaal?

hengelo - “De afgelopen maanden voelden echt als overleven” aldus de eigenaresse. “Van het ene op het andere moment moest de dansschool dicht. Alles stond stil en dat is voor ons als dansdocent letterlijk abnormaal. Ik herinner me nog dat ik op 14 maart dacht dat het wel mee zou vallen en dat het hoogstens tot 30 april zou gaan duren. Het seizoen zou nog niet verloren zijn en ik keek uit naar onze eindvoorstelling. Het liep echter heel anders.”

De danssector bood in mei het Basisprotocol Dans al aan op Het Binnenhof. Er werden zelfs kamervragen gesteld over een gefaseerde heropening van de danssector. Hoe heb jij deze periode als ondernemer beleefd? “Toen bleek dat de lockdown nog veel langer ging duren, zat de schrik er wel in. Hoe lang gaat dit duren? Gaat mijn school dit wel redden? Blijven mijn leerlingen wel? Buiten dansen werd op 1,5 meter toegestaan. Dat is voor kinderlessen heel handig, maar voor dansparen echt onmogelijk. De frustratie als ondernemer ging mij als ondernemer wel parten spelen. Gelukkig kon ik mijn vragen kwijt bij Dansondernemers Nederland. Zij hebben in deze periode een alliantie opgericht om vanuit de danswereld met de overheid te kunnen onderhandelen en om andere ondernemers te helpen.” Ondernemers hebben ruim vier maanden omzetverlies, maar op 1 juli kunnen de dansscholen in ieder geval onder veilige omstandigheden open.

Dansvirus

In het Basisprotocol Dans is rekening gehouden met alle nieuwe richtlijnen van de overheid, zodat er corona-proof gedanst kan worden. Ingrid Wijnbeek Sabajo illustreert de nieuwe regels: “Het enige virus waar we onze leerlingen mee besmetten is het dansvirus. Dat is gelukkig goed voor de gezondheid en de gezelligheid. In principe dient iedereen anderhalve meter afstand te houden, maar dans moet wel dans kunnen blijven in de studio zelf. Daar heb ik me goed op voorbereid.” 

Een nieuw seizoen 

Na de zomerstop begint voor Dansstudio Al Hayat Dance Studio het nieuwe seizoen maar ook tijdens de zomerstop kunt u bij ons terecht voor zomerlessen & workshops. Het is fijn dat we nu weer vooruit kunnen kijken. Ons zomerrooster is klaar en staat op onze website. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden oor een leuke danscursus op de website van dansschool Al Hayat Dance Studio, www.alhayat-dance.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden