Jolanda Mulder, Mieke Vos en Jacqueline Bouma
Jolanda Mulder, Mieke Vos en Jacqueline Bouma

Massage helpt om tot rust te komen

Algemeen

Heerlijk ontspannen, tot rust komen en even een momentje voor jezelf nemen. Voor veel mensen is dit helaas niet vanzelfsprekend. Toch is ontspanning belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid én de energiebalans in je lichaam. Moment voor Massage helpt graag om deze rustmomenten te vinden!

ENSCHEDE - Mieke Vos begon in 2004 met losse trainingen en cursussen op het gebied van massage en behaalde in 2007 een erkende massagediploma, daarna aangevuld met vele andere trainingen. In 2013 begon zij met Moment voor Massage, een praktijk aan huis. Sinds 2016 heeft zij een volwaardige praktijk aan De Klomp in het hart van Enschede.

De praktijk is inmiddels doorgegroeid, zowel qua cliënten als masseurs: naast Mieke Vos zelf zijn ook Jolanda Mulder en Jacqueline Bouma hier actief. Alle drie hebben zij hun eigen specialisaties: Bouma biedt onder andere sportmassage aan, naast de ontspanningsmassage en nek- en schoudermassage. Jolanda Mulder is te boeken voor ontspanningsmassages.

Massage zou eigenlijk net zo gewoon moeten zijn als een bezoek aan de kapper, zo beargumenteert Vos. Toch neemt lang niet iedereen de tijd voor dit belangrijke stukje zelfzorg. De meeste mensen komen vooral voor de ontspanningsmassages in de sfeervolle praktijk. Even lekker tot rust komen met een diepgaande, therapeutische massage die goed helpt tegen vermoeidheid en om beter in je vel te komen zitten.

Er zijn ook andere specifieke massages te boeken. Denk bijvoorbeeld aan de energetische massage; deze helpt bij het harmoniseren van de energiestromen in het lichaam. Dit kan een positief effect hebben op vermoeidheid, spanningen, stress en diverse andere klachten. Verder zijn er specifieke nek- en schoudermassage evenals zwangerschapsmassage. De massages kunnen ook als duo-massage geboekt worden, dus samen met een partner, vriend(in) of collega.

Om mensen zelf de voordelen van massage te laten ervaren is er ook een kennismakingsactie: boek een ontspanningsmassage van 1 uur of langer en ontvang een half uur gratis massage extra. Kijk voor boekingen en tarieven op: www.momentvoormassage.nl

Op 10 en 11 september geeft Moment voor Massage ook een tweedaagse momentmassagetraining voor mensen die zélf willen masseren met deze mix van massagetechnieken. Hierbij draait het om een compassievolle, effectieve en verbindende massage. Verdieping, liefdevol aanraken binnen een stevige bedding en aanwezigheid bij jezelf en de ander zijn sleutelwoorden. Deze tweedaagse training kost 225 euro en er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers.

Moment voor Massage biedt ook sessies aan voor ademwerk: Breng je adem tot zijn oorspronkelijke en natuurlijke ademritme terug. Het helpt je van je lichamelijke en emotionele stress te verlossen. Je leert weer meer dieper en voller te ademen. De adem is de basis voor veel processen in het lichaam: de diepere en vollere ademhaling verlaagt je stressniveau en geeft meer energie. Het is echter niet iets waar veel mensen bewust stil bij staan. Doel van het ademwerk is om deze bewustwording te creëren. Na zo’n tien sessies leert men hoe en wanneer deze technieken zelf toe zijn te passen. Zo kan men de uitdagingen van het leven nog beter aan, zeker op stressvolle momenten.

Sinds begin deze eeuw beoefent Mieke Vos zelf al Qigong en Tai Chi. Sinds dit jaar geeft zij in de praktijk Qigong lessen. Qigong is te vertalen als het ‘harmoniseren van en werken met levensenergie’. De basis bestaat uit eenvoudige en rustige lichaamsbewegingen, gebaseerd op taoïstische technieken. Dit combineert zij met ademhalingsoefeningen - het belang hiervan hebben we al benadrukt - maar ook meditatie en massage. Zo geeft men gericht aandacht en focus aan het hele lichaam, wat zorgt voor een betere gezondheid met afname van fysieke en mentale klachten. Het zijn beproefde technieken, afkomstig uit de Chinese leer, die al duizenden jaren toegepast worden. Laagdrempelig en daardoor perfect geschikt voor een brede doelgroep. Vos hoopt dit in de nabije toekomst nog verder uit te kunnen breiden met gerichte specifieke sessies, zoals Qigong voor vrouwen.

De Qigong lessen worden op de woensdagavond gehouden van 20.00 tot 21.30 uur. Om mensen zélf de voordelen te laten ervaren kan men ook deelnemen aan twee gratis proeflessen. Wel is aanmelding noodzakelijk.

Moment voor Massage is gevestigd aan De Klomp 120-102 in Enschede. Kijk voor tarieven, boekingen en meer informatie op de website: www.momentvoormassage.nl

!
Afbeelding
Expo Adrienne in het Bolwerk 25 sep, 10:20
Afbeelding
Sonnevanck brengt Ravi de Robot 24 sep, 11:16
Afbeelding
Het Oosten houdt een Veldtoertocht met lussen 24 sep, 07:28
Afbeelding
HOT speelt in Prismare 23 sep, 14:24
Afbeelding
Met Music Moves je eigen muziekevenement organiseren 23 sep, 14:18
Afbeelding
‘Je gebruikt alle spieren in je lichaam’ 23 sep, 11:15
Afbeelding
Bij biljartvereniging Meros begint de bingo weer 22 sep, 13:07
Afbeelding
FC Twente incasseert 2-1 verlies bij SC Heerenveen 22 sep, 12:11