Foto: PR

Expressieve theatraliteit in galerie De Deel

Galerie de Deel is weer open voor een nieuw seizoen met bijzondere, verrassende en ontroerende kunst. Zij trapt dit keer af met Barsoum Barsouma, een Enschedese kunstenaar die zijn sporen meer dan verdient heeft.

Enschede - Barsouma, afgestudeerd aan de faculteit der schone kunsten in Damascus, Sirië, heeft inmiddels over de hele wereld tentoongesteld. In veel van zijn werk staat de mens centraal met vaak een verwijzingen naar de rijke mythologie van het Midden Oosten. Hij verbindt de mens met de rijke geschiedenis van het land van zijn herkomst.

Zijn werk is doordrenkt met symboliek en de expressieve theatraliteit vragen vrijwel altijd om een emotionele reactie van de toeschouwer. Barsouma kan overweg met vele formaten van schilderijen van enkele meters tot aan haast breekbare en intieme portretten en landschappen op postzegel formaat.

Deze bijzondere expositie is te bewonderen t/m zondag 5 juli Galerie ‘De Deel’ is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur en biedt gevarieerde exposities met een wisselend karakter in een sfeervolle authentieke ambiance en bevindt zich aan de achterzijde van Theehuis ‘Sprakel in het Bos’.

Galerie ‘De Deel’, Overmaatweg 45, Enschede

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden