Deelnemers oefenen met de wichelroede.
Deelnemers oefenen met de wichelroede. (Foto: Johannes Zoet)

Spirituele natuurwandeling Ledeboerpark

Historicus en schrijver Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet organiseren op zondag 14 juni van 13.30 tot 15.30 een spirituele natuurwandeling in het Ledeboerpark bij Enschede.

Enschede -  In de eerste plaats  wordt ingegaan op de Keltische boomkalender. Deze onderscheidt dertien bomen en struiken, die corresponderen met even zoveel mensentypes. Je ontdekt welke boom of struik bij jou hoort en welke rol jouw levensboom heeft gespeeld in onze volksgeneeskunde, folklore en cultuurgeschiedenis. Alle dertien bomen en struiken groeien in het Ledeboerpark.

Je krijgt ook een wichelroede en wichelroedeloper Zoet leert je hoe je een wichelroede hanteert. Tijdens de wandeling gaan we met de wichelroede energiebanen volgen en ontdek je welke bomen op een kruispunt van energiebanen staan. Ook gaan we met een wichelroede de uitstraling van bomen meten.

De spirituele natuurwandeling duurt twee uur en start bij het bezoekerscentrum Lammerinkswönner. De kosten bedragen 15 euro (inclusief Wichelroede). Conform de coronarichtlijnen kunnen er maximaal 15 gezonde mensen deelnemen. Je kunt je aanmelden via de website www.pelgrimspad.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij bij contact@pelgrimspad .nl of telefonisch via 06-22621698

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden