Foto: PR

Heropening Galerie Beeld & Aambeeld

Enschede - Op zondag 1 maart werd in Galerie Beeld & Aambeeld aan de Walstraat 13 de tentoonstelling Farbige frueden met werk van Sybille Hermanns en Renate Sennewald feestelijk geopend. Kort na de opening volgde de (intelligente) lockdown en sindsdien is de galerie 10 weken gesloten geweest. Nog maar weinig mensen hebben deze kleurrijke tentoonstelling kunnen zien.

Vanaf woensdag 3 juni gaat daarom de galerie weer open, volgens de gebruikelijke tijden. In overleg met Sybille en Renate wordt de tentoonstelling verlengd tot en met zaterdag 27 juni.

Twee kunstenaars, allebei Duits en allebei al jaren verbonden aan de Enschedese galerie transformeren de ruimte tot een kleurrijke feestzaal. En voor een regelmatige bezoeker wordt het een feest van herkenning.

Geïnspireerd door haar vele reizen over de wereldzeeën, schildert Sybille Hermanns abstracte landschappen die door het spetterende kleurgebruik gemakkelijk tot leven komen. Het werk nodigt de kijker uit voor een onderdompeling in de wereld van kleur met - voor wie ervoor open staat - een bijzondere ervaring. In de balans van kalmte en wendbaarheid, van dichtheid en transparantie, worden schilderachtige verflandschappen gecreëerd.

De sieraden van Renate Sennewald vinden hun oorsprong in een bonte papierverzameling. Sennewald verlijmt in een complex proces losse vellen papier eerst tot blokken. Hieruit zaagt, freest, boort en slijpt ze haar vormen. Als gevolg hiervan verschijnen in het materiaal door de vele lagen papier fascinerende kleuren en patronen. Door de combinatie met goud, zilver of stenen ontstaan unieke en zeer draagbare sieraden

www.beeldenaambeeld.nl

Openingstijden: wo. t/m za.: 10.00 tot 17.00 uur, do.: 10.00 tot 21.00 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden