Scènefoto uit Zwijnenstal – Fotograaf: Sanne Peper
Scènefoto uit Zwijnenstal – Fotograaf: Sanne Peper (Foto: )

Zwijnenstal genomineerd voor Podiumkids Prijs

De Kinderjury van de Podiumkids Prijs heeft bekendgemaakt dat Zwijnenstal van Theater Sonnevanck & de Nederlandse Reisopera genomineerd is voor de Podiumkids Prijs 2020: dé landelijke publieksprijs voor dans-, muziek-, en theatervoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen uit het hele land hebben dit theaterseizoen gestemd op hun favoriete voorstelling. Zwijnenstal is een van de vijf best beoordeelde voorstellingen, wat een nominatie voor de Podiumkids Prijs 2020 oplevert.

Enschede - De Kinderjury van de Podiumkids Prijs 2020 bepaalt welke van de vijf genomineerde voorstellingen de uiteindelijke winnaar wordt. De jury bestaat uit zeven kinderen tussen de 8 en 11 jaar. Zij hebben dit theaterseizoen zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen gezien en beoordeeld. De winnaar wordt bekendgemaakt op het Nederlands Theater Festival in september.

Genomineerden

Naast Zwijnenstal zijn de volgende voorstellingen genomineerd:
Back to Oz – Het Filiaal theatermakers
Lampje – Maas theater en dans
Ruimtevlucht – Het Houten Huis in coproductie met Holland Opera
Juffenballet – BonteHond & Maas theater en dans

Zwijnenstal

Zwijnenstal (8+) is een spannende, humoristische familievoorstelling geschreven en geregisseerd door Marije Gubbels. Een voorstelling over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt. Met heel veel livemuziek van Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker en een topcast: Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer. De voorstelling speelde van 6 oktober t/m 30 november 2019 in de Nederlandse theaters en is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera. Meer informatie: www.sonnevanck.nl/voorstelling/zwijnenstal

Podiumkids

Podiumkids is een collectief van professionele gezelschappen die theater-, muziek-, en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Gezamenlijk trekken ze op om jeugdtheater in Nederland te promoten. Op de website www.podiumkids.nl worden de voorstellingen onder de aandacht gebracht bij een breed publiek. Podiumkids is daarnaast organisator van de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).

Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck maakt nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Met fysiek, energiek spel en verrassende en vernieuwende composities schudden we de verbeeldingskracht wakker. In het theater, in speellokalen op basisscholen en op middelbare scholen in onze tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer.
De Nederlandse Reisopera maakt operavoorstelling die je op een andere manier naar jezelf en naar de wereld om je heen laten kijken. Operaproducties die mensen verbinden en raken. Onze opera’s zijn ‘totaaltheater voor het hoofd en het hart’, met vindingrijke ensceneringen, de beste zangers uit binnen- en buitenland en altijd begeleid door een toporkest uit Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden