Foto: PR

Lezers zetten winnaar Rick Ardesch in het zonnetje met BoekGoudprijs

Het boek ‘Rob Hoekschop - De biografie van een voetbalamateur’ werd door het lezend publiek verkozen tot winnaar in het genre ‘Sport en Spel’. Op vrijdag 29 mei 2020 is tijdens een speciale uitzending bekendgemaakt dat Rick Ardesch, woonachtig in Enschede, één van de genrewinnaars is geworden van het felbegeerde BoekGoud.

Enschede - Jaarlijks wordt als tegenhanger van het Boekenbal (voor gevestigde namen), de BoekGoud-prijs uitgereikt aan (veelal) debuterende auteurs. Boeken zorgen voor verbinding. BoekGoud is een aanmoediging om jouw verhaal met anderen te delen. Die verbinding is in deze bijzonder en soms moeilijke tijden is, waarbij fysieke verbinding vaak lastig, nog belangrijker. De prijs is bedoeld om de bijzondere verhalen van onze auteurs nog meer in het zonnetje te zetten. “Deze prijzen gelden echt als de bevestiging voor het harde werk van de auteur”, aldus Erwin de Haan, directeur van Uitgeverij Boekscout. “Ik ben blij dat wij zoveel verhalen het podium mogen geven dat het verdient. Wij laten hierbij onze onbevangenheid niet inperken door welk genre dan ook. Dus of het werk nu een roman, biografie, dichtbundel, prentenboek, chicklit of welk genre dan ook betreft, het wordt van harte welkom geheten.”

BoekGoud publieksprijs 

De publieksprijs is de prijs van het lezende publiek. Ruim tienduizend enthousiaste lezers bepaalden wat de beste boeken van 2019 waren. Via een online verkiezing streden de boeken onderling om de winnaar te worden in hun eigen genre. Vanwege de uitbraak van corona is de uitreiking aan het einde van de Boekenweek (medio maart) niet doorgegaan. Op vrijdag 29 mei 2020 heeft via een speciale livestream de bekendmaking toch plaats gevonden. Rick Ardesch won de publieksprijs met het boek ‘Rob Hoekschop - De biografie van een voetbalamateur’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden