Laagdrempelige ondersteuning bij eetstoornisproblematieken

Met ingang van 1 juni opent Realcovery inloophuis in Weerselo elke vrijdag haar deuren voor mensen die worstelen met de eetstoornissen Anorexia en Boulimia. Je bent er altijd welkom voor een goed gesprek, informatie of gewoon om in een omgeving te zijn waar mensen begrijpen wat je meemaakt. De vrijwilligers van Realcovery inloophuis zijn grotendeels ervaringsdeskundigen die zelf hun eetstoornis overwonnen hebben of als naaste van dichtbij hebben meegemaakt. 

Weerselo - Naast inloop bieden we ook groepsgesprekken onder begeleiding van twee ervaringsdeskundigen. In de groepen kan je op een veilige manier zaken uit de dagelijkse praktijk bespreken en help je elkaar in herstel van je eetstoornis. Voor naasten organiseren we ontmoetingsavonden. Hierin kan je ervaringen delen en tips ophalen om je naaste met een eetstoornis zo goed mogelijk te ondersteunen in zijn/haar herstel. 

Voor de inrichting van het inloophuis heeft Realcovery een bijdrage van €11.000,- ontvangen van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Realcovery inloophuis past binnen deze doelstelling. 

Mensen die langs willen komen op onze warme, huiselijke plek in noord-oost Twente, wordt gevraagd zich even van te voren aan te melden via realcoveryinloophuis@gmail.com of 06-15342704, zodat we rekening kunnen houden met de Corona voorschriften.

Het inloophuis is in beginsel een dag per week, op vrijdag, geopend en wordt gefinancierd vanuit fondsen en sponsorschap. Doordat er geen reguliere zorg verleend wordt, is het Inloophuis niet aangesloten bij een zorgverzekeraar. Meer informatie is te vinden op de website: www.realcoveryinloophuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden