Gezellig shoppen
Gezellig shoppen (Foto: Pixabay)

Enschede blij met bezoekers: 'Fijn dat je er weer bent!'

Veel winkels hadden hun openingstijden aangepast tijdens de striktere corona maatregelen van de overheid, maar inmiddels hebben bijna alle winkeliers hun winkels weer volledig geopend. Vanaf maandag 1 juni mogen ook de horecazaken, musea en bioscopen weer open voor het publiek. Om de stad Enschede weer op de kaart te zetten bij de bewoners en bezoeker, heeft Enschede Promotie een campagne opgestart onder de naam ‘Fijn dat je er weer bent’. Met deze campagne heet Enschede de (binnenstad)bezoeker weer van harte welkom en wijst zij haar tevens op haar corona verantwoordelijkheden. In de speciaal, voor deze campagne, ontwikkelde video blikt Enschede terug op de afgelopen periode en wordt er een doorkijkje naar de toekomst gegeven.

Enschede - Waar Enschede voor het coronatijdperk ruim 220.000 bezoekers per week ontving, is dit bezoekersaantal de afgelopen periode met ruim 60% gedaald. In de afgelopen weken is hierin weer een lichte toename te zien. Enschede is weer klaar om haar bezoekers te verwelkomen. Op veel plekken is dan ook de boodschap ‘Fijn je weer te zien’ te vinden in de vorm van posters, ansichtkaarten en diverse andere uitingen. 

Alle ondernemers hebben inmiddels hygiënemaatregelen getroffen én Enschede Promotie heeft er ook voor gezorgd dat bezoekers op een publieksvriendelijke wijze “gestuurd” worden door de stad middels speciale ‘signing’ op de grond. Daarnaast zet de gemeente Enschede verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden en zijn een aantal straten eenrichtingsverkeer geworden. Hierdoor worden bezoekers van de stad goed gespreid binnen de beschikbare ruimte en wordt de 1,5 meter in acht genomen. Actuele informatie is te vinden via de website www.uitinenschede.nl.

Meerdaags bezoek

Ook het meerdaags bezoek naar de stad is de afgelopen periode met bijna 100% gedaald, maar ook de boekingen bij de hotels komen weer langzaam op gang. De heropening van onder andere musea, horeca en winkels, maakt dat men tijdens een meerdaags bezoek aan de stad weer voldoende activiteiten kan ondernemen. Tevens staat men op vijf minuten fietsafstand ook midden in de mooie Twentse natuur, waar voldoende ruimte is om veilig te recreëren.

Annulering evenementenseizoen

“Enschede staat bekend om haar veelheid en diversiteit aan evenementen. Het is daarom extra teleurstellend dat veel evenementen door de corona maatregelen geen doorgang kunnen vinden. Dat we juist die activiteiten moeten missen is een aderlating voor de stad. We houden wel goede moed en hopen dan ook dat er snel weer andere tijden aanbreken en evenementen als bijvoorbeeld het Koningsfestival, de Grolsch Summer Sounds en het Introductieconcert voor de studenten, volgend jaar weer doorgang kunnen vinden.” Aldus Marieke ter Brugge, directeur van Enschede Promotie.

Voorzichtig positief

Enschede Promotie is voorzichtig positief over de komende periode. “We gaan er vanuit dat middels alle voorzorgsmaatregelen Enschede weer de bruisende stad wordt zoals we die allemaal kennen van de afgelopen jaren. Scenario’s worden per dag bekeken en alles is afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus met de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen” aldus Ter Brugge.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden