Foto: Maurice Hermans

Grotere terrassen in Enschede vanaf maandag weer open

Dankzij de versoepeling van de coronaregels van het Rijk kunnen de terrassen weer open vanaf aankomende maandag 1 juni om 12:00 uur. Om horecaondernemers zoveel mogelijk tegemoet te komen staat de gemeente uitbreiding van de terrassen toe waar dat mogelijk is. In de binnenstad gaat het om ruim 140 horecazaken. Daar waar het kan wordt ruimte geboden, dat lukt dat echter niet overal.

Enschede - Binnenstadswethouder June Nods: “Het verheugt me dat de Enschedese horeca weer open kan per 1 juni. Het college van B&W heeft ruimhartig openbare ruimte beschikbaar gesteld voor extra terrasruimte. Dat was een ingewikkelde puzzel, want hoe verdeel je die extra terrasruimte zo eerlijk mogelijk en hou je ook rekening met andere gebruikers van de openbare ruimte en hulpdiensten? Dat we daar samen met de horecavereniging in korte tijd in geslaagd zijn, vind ik een prestatie van formaat”?

De VHSE is bij monde van voorzitter Joris Eleveld tevreden met de uitkomst. “Voor ons stond een evenredige uitbreiding van terrasruimte voorop. En daar zijn we gelukkig voor het grootste deel in geslaagd. We hopen dat we de komende maanden iets kunnen goedmaken van de veel te lange tijd dat de horeca gesloten moest zijn. We nemen onze verantwoordelijkheid als gastheer en spannen ons tot het uiterste om daarbij aan de COVID-19-maatregelen te voldoen”.

Belijning

Nog voor de opening brengt de gemeente lijnen aan in het uitgaanscentrum. Dan is voor de ondernemer duidelijk hoe groot het terras mag worden. Binnen deze grenzen is het de verantwoordelijkheid van de horecaondernemer om te voldoen aan de landelijke coronaregels.

Buiten de binnenstad kunnen horecazaken een melding doen bij het ondernemersloket voorzien van een plattegrond met maatvoering. De gemeente brengt voor de extra vierkante meters terras geen extra precariobelasting in rekening.

Looprichtingen binnenstad

Sinds afgelopen zaterdag geldt er eenrichtingsverkeer in de Kalanderstraat, Raadhuisstraat en rondom de dagmarkt. Deze maatregel blijft ook aankomende zaterdag en maandag (2e pinksterdag) van kracht. Met hulp van verkeersregelaars en borden worden bezoekers hier wederom op attent gemaakt.

Fietsen

Daarnaast vraagt de gemeente alle bezoekers die op de fiets naar de binnenstad komen om deze te stallen in de daarvoor bestemde stalling om daarmee zoveel mogelijk ruimte vrij te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden