Amsterdamse gezelligheid bij Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie.
Amsterdamse gezelligheid bij Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. (Foto: PR)

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie wil groot Amsterdams restaurant openen

In de afgelopen periode van lockdown is hard gewerkt aan onderhoud, dat gaat altijd door. De coronacrisis zorgt voor uitstel en verplaatsing van evenementen maar ook voor mooie nieuwe initiatieven. Verder werken we hard om de bestemming ‘evenementen’ voor Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie (VTE) mogelijk te maken. Hierbij de maandelijkse nieuwsupdate over evenementen en gebeurtenissen.

Enschede - Vanwege de coronacrisis was er geen andere keuze dan het verplaatsen van ‘Het Grootste Terras van Nederland’ naar 4 juli 2021, volgend jaar dus. ‘Big Insects’ is verplaatst naar museum Natura Docet Wonderryck in Denekamp (4 juli -16 augustus). Initiatiefnemer Tim Lammers laat weten dat dit wel een kleinere opzet betreft dan op het vliegveld gepland was. Door de coronacrisis is ook de officiële overdracht van een kunstwerk wat in het gedrang gekomen.

Met tientallen bezoekers was er veel belangstelling voor een virtueel bezoek aan het vliegveld op de open locatiedag op 14 mei. Iedereen kan nu meekijken over hoe de evenementenlocatie zich aan de markt presenteert. Even meekijken kan via de link virtueel bezoek.

Wat wel doorgaat komende zomer?

Het nieuwe normaal begint voor de evenementenbranche pas na 1 september. Op de agenda staat in ieder geval ‘Citro Classica’ op 19 en 20 september, in Franse stijl. Verder hebben we 1001 ideeën voor het nieuwe normaal. Met de enorme ruimte op Vliegveld Twenthe is 1,5 meter afstand goed te doen. Er zijn gesprekken gaande met allerlei partijen en organisaties om een zomer vol pret en ontspanning te bieden. Een tipje van de sluier? Denk aan een camping, een stukje Amsterdam in een pop-up restaurant, iets drive-through of drive-in, etc. Er liggen plannen bij Gemeente Enschede en de Veiligheidsregio, nu kijken wat kan en wat mag.

Amsterdamse gezelligheid in Twente?

Hangar 10 willen we omtoveren tot pop-up restaurant ‘Tante Leentje’ in juli en augustus . Een typisch Amsterdams restaurant met élke avond live entertainment. De vergunning is aangevraagd bij de Gemeente Enschede.
Met de immense ruimte en mogelijkheden op 50 ha, kunnen we ons feilloos houden aan de richtlijnen van het RIVM. Initiatiefnemers evenementenbureau ‘Ik wil Kippenvel’ en Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie werken nauw samen met cateraar ‘Good Food Concepts’. Met als motto: Samen Sterk in Twente!

Erfgoed Monumentale kunst voormalige Vliegbasis in Hangar 10

Met de aankoop van wat nu Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie (VTE) heet, nam ondernemer Van Eck de verantwoordelijkheid voor een flinke hoeveelheid, deels militair en cultureel erfgoed. Begin 2020 besloot VTE ook ruimte te bieden aan een kunstwerk zonder titel (‘sgraffito’) van Joep Gierveld. Het kunstwerk met de nu actuele bijnaam ‘Herrijzend Nederland', is geplaatst in Hangar 10.
Het monumentale kunstwerk is 6 m x 1,2 m en heeft een gewicht van 1.440 kilo. Het is opgehangen in Hangar 10, beter zichtbaar dan in het verleden.
Norman Vervat van de Werkgroep Monumentale Kunst: “Wij zijn erg blij dat dit unieke kunstwerk behouden is gebleven. Te vaak zijn ook in de regio Twente dit soort kunstwerken verloren gegaan. Dankzij deze herbestemming blijft dit bijzondere erfgoed voor de regio behouden en is het zelfs beter zichtbaar dan in het verleden. Hopelijk vindt dit voorbeeld elders navolging.”

Directeur Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie (VTE) Marten Foppen: “Het behoud van industrieel, cultureel en militair erfgoed is een kernwaarde bij onze activiteiten. Gasten stellen erfgoed op prijs, het vormt het ‘decor’ waartegen hun evenement zich afspeelt. Met als thema ‘recreatie en ontspanning’ geeft dit kunstwerk toegevoegde waarde aan de totaalervaring op Vliegveld Twenthe”. Hij vervolgt: “Het vliegveld was vroeger niet zomaar toegankelijk, door onze activiteiten maken we erfgoed zichtbaar voor een breed publiek”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden