Afbeelding

De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld

Algemeen

In en rondom Enschede wordt helaas niet optimaal gebruik gemaakt van de bevoegdheden van de notaris. Terwijl je juist veel problemen voorkomt door je juridische zaken op orde te hebben. De notaris is er niet alleen voor de rijken onder ons. Bovendien kost het helemaal niet zoveel om je wensen door de notaris te laten registreren. Bovendien krijg je vaak gratis een hoop nuttig advies. Door de goedkoopste notaris in de regio op te zoeken weet je zeker dat je niet te veel betaalt. 

Laat niets aan het toeval over

Een notaris staat aan de kant van de doorsnee burger. In feite geeft de beroepsgroep jouw wensen juridische waarde. Bepaal bijvoorbeeld wie er aanspraak maakt op je erfenis. Daarnaast laat je bijvoorbeeld optekenen wie er plaatsvervangende opvoeder voor jouw minderjarige kinderen is. Dit is slechts een greep uit de grote hoeveelheid zaken die de notaris voor je regelt en vastlegt. Wanneer je een huis koopt kom je ook niet onder een bezoek uit. Het probleem is alleen dat een grote groep mensen pas gebruikt maakt van de notaris als het verplicht is. Terwijl er ook veel juridische contracten zijn die je vrijwillig opstelt maar je wel veel voordeel opleveren.

Opletten bij een geregistreerd partnerschap en een samenlevingsovereenkomst

Inmiddels zijn constructies zoals het geregistreerd partnerschap en de samenlevingsovereenkomst helemaal ingeburgerd. Maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan. Met name omdat veel mensen er een verkeerd idee over hebben. Ze zien het namelijk als een directe vervanger voor het huwelijk. Terwijl het eigenlijk een alternatief is. De rechtelijke binding tussen jou en je partner is een stuk geringer dan bij een huwelijk. Hierdoor ontstaan er regelmatig problemen. Daarom loont het de moeite om de situatie tussen jou en je partner nog een keer goed door te nemen. Kom je er niet uit? Ga dan langs bij de notaris om meer duidelijkheid te krijgen. 

Juridische zekerheid leidt tot mentale rust

De notaris helpt je bij financiële en juridische zaken. Over het algemeen doen ze dat door vooraf contracten op te stellen die ingaan onder bepaalde voorwaarden. Het leidt tot een bepaalde mate van bescherming en zekerheid. Daar pluk je niet alleen financieel de vruchten van. Want zorgen over geldzaken is een van de meest voorkomende oorzaken voor mentale onrust. Een notaris helpt je dus ook om met minder stress en uiteindelijk gelukkiger door het leven te gaan. Je slaapt bijvoorbeeld beter, piekert minder en haalt meer plezier uit ontspannen momenten.

!
Afbeelding
Expo Adrienne in het Bolwerk 25 sep, 10:20
Afbeelding
Sonnevanck brengt Ravi de Robot 24 sep, 11:16
Afbeelding
Het Oosten houdt een Veldtoertocht met lussen 24 sep, 07:28
Afbeelding
HOT speelt in Prismare 23 sep, 14:24
Afbeelding
Met Music Moves je eigen muziekevenement organiseren 23 sep, 14:18
Afbeelding
‘Je gebruikt alle spieren in je lichaam’ 23 sep, 11:15
Afbeelding
Bij biljartvereniging Meros begint de bingo weer 22 sep, 13:07
Afbeelding
FC Twente incasseert 2-1 verlies bij SC Heerenveen 22 sep, 12:11