Supereroi in Concordia.
Supereroi in Concordia.

Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia

Algemeen

Nieuwe films bij Concordia. Mark Drenth bespreekt ze. 

Supereroi: Italiaans liefdesverhaal vol tederheid, geheimen en bedrog

Anna en Marco zijn elkaars tegenpolen. Zij is een impulsieve cartoonist; hij is een natuurkundeprofessor die ervan overtuigd is dat alles een verklaring heeft. In hun relatie wisselen tederheid en gevechten, leugens en affectie en geheimen en bedrog elkaar af. Je hebt superkrachten nodig om je hele leven van elkaar te kunnen houden, dat weten Anna en Marco maar al te goed. Een liefdesgeschiedenis van een impulsieve cartoonist en een natuurkundeprofessor, waarin tederheid, geheimen en bedrog elkaar afwisselen. Regisseur Paolo Genovese maakte eerder de Italiaanse succesfilm Perfetti Sconosciuti.

Peter von Kant: Franse versie van een klassieker van Fassbinder

De succesvolle regisseur Peter Von Kant woont samen met zijn assistent Karl, die hij slecht behandelt en vernedert. Dankzij de grote actrice Sidonie ontmoet hij Amir, een aantrekkelijke jongeman uit een bescheiden milieu, waar hij op slag verliefd op wordt. Hij biedt hem aan zijn flat te delen en hem te helpen de filmindustrie in te komen. Maar als Amir internationaal is doorgebroken, is hij al snel met de noorderzon vertrokken en is het de hoogste tijd voor Peter om zijn eigen demonen onder ogen te komen. Peter von Kant is François Ozons versie van de klassieker Die bitteren Tränen der Petra von Kant van Rainer Werner Fassbinder uit 1972. 

Mamma Roma: Pasolini’s klassieker over het alledaagse Romeinse leven

Pasolini’s tweede speelfilm Mamma Roma is een sublieme blik op het alledaagse Romeinse leven, met Anna Magnani als prostituee Mamma Roma die ondanks alle onheil overeind blijft. Met boven alles een magistrale rol van Magnani. Zij speelt een vrouw die uit het rosse leven denkt te kunnen ontsnappen wanneer haar pooier Carmine gaat trouwen. Ze wordt marktkoopvrouw en ritselt een baantje voor haar eenzelvige zeventienjarige zoon Ettore. Haar wensdroom voor een respectabel leven wordt snel de grond in geboord, want haar oogappel blijkt een dwarse puber die met verkeerde vriendjes omgaat. 

Lazy Sunday: heerlijk ontbijten voorafgaand aan een van onze zondagochtendfilms

Elke eerste en derde zondag kan je een van onze zondagochtendfilms combineren met een heerlijk luxe ontbijt. Aanstaande zondag kan je kiezen uit het Italiaanse liefdesverhaal Supereroi, Johanna ter Steeges Twente Op Film: Zo Doo Wiejleu Dat en de Nederlandse stop motion film Knor.

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 19 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 19 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 20 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 20 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo 26 sep., 08:54
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47