Roeiers van Thyro. Binnenkort kunnen nieuwe belangstellenden roeien leren bij de club uit Enschede.
Roeiers van Thyro. Binnenkort kunnen nieuwe belangstellenden roeien leren bij de club uit Enschede.

Roeien voor beginners bij Thyro

Algemeen

Roeivereniging Thyro begint na de zomervakantie een basiscursus roeien. De club hoopt dat belangstellenden het roeien zo leuk gaan vinden dat ze ook lid worden. “We doen dat vaker. Meestal komen zes of zeven cursisten. Bijna iedereen wordt daarna ook lid”, zegt Jan Timmerman van de instructiecommissie van Thyro. Voor de eerste training is er een informatieavond op 24 augustus.

ENSCHEDE - “Heerlijk in de frisse lucht op het water, bezig met je hele lijf.” Jan Timmerman van Thyro kan het iedereen aanraden. De club wil nieuwe belangstellenden laten ervaren hoe leuk roeien is. Daarom wordt een basiscursus roeien opgestart. “Dat doen elk jaar na de zomervakantie. Cursussen zijn er twee keer in het jaar: in het voorjaar en na de zomer”, zegt Timmerman. Doorgaans melden zich zes of zeven belangstellenden voor de cursus. “Soms is het iets meer, soms iets minder. Er is best wel belangstelling voor het roeien. Wij hebben zo’n honderd leden. Die komen niet alleen uit Enschede, maar ook uit Oldenzaal, Haaksbergen en Glanerbrug. We zijn een gemêleerde vereniging. Hier roeit ook een voormalig toproeister, die aan internationale wedstrijden heeft meegedaan.” Nieuwe belangstellenden hoeven vanzelfsprekend geen toproeiers te worden. Het gaat er eerst om de basisbeginselen goed onder de knie te krijgen. “We beginnen zondag 28 augustus met deze basiscursus. Onder begeleiding van instructeurs worden de beginselen van roeien aangeleerd. Dat gebeurt in een skiff of in meermansboten. Een skiff is een eenpersoonsboot.” Volgens de club kan iedereen leren roeien. “Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een sport die recreatief beoefend kan worden. Maar wedstrijdroeien op diverse niveaus is ook mogelijk. Het is een sport waarbij alle spiergroepen gebruikt worden en weinig tot geen blessures voorkomen”, weet Timmerman. Geroeid wordt op het Twentekanaal. Daar zijn de trainingen. De club zelf maakt ook dagtochten op andere wateren.
Thyro heeft een botenhuis aan het Twentekanaal, Ing. Schiffstraat 300.

De informatieavond is op woensdag 24 augustus om 19.30 uur. Via loithyro@gmail.com kunnen belangstellenden zich aanmelden. De eerste cursusdag is zondag 28 augustus. De locatie is Ing. Schiffstraat 300. De cursus is op woensdagavond en zondagochtend. Die duurt zes weken en kost 100 euro en 70 euro voor de jeugd.

www.thyro.nl

Aanmelden voor informatieavond

‘We zijn een gemêleerde vereniging’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 18 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 18 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47
Afbeelding
Ontmoetingsbijeenkomsten bij Week Tegen Eenzaamheid 24 sep., 11:37