Steeds meer zichtbaar resultaat bij project De Kop


Foto: Ruud van der Linden

Steeds meer zichtbaar resultaat bij project De Kop

Het asfalt ligt erop en het laatste stukje straat wordt aangelegd. De Beltstraat gaat aankomende maandag weer open voor busverkeer. En ook de andere straten krijgen weer vorm. Waar de ene straat opengaat, starten de werkzaamheden in de Haaksbergerstraat tussen de voormalige rotonde met de Ripperdastraat en de personeelsinrit van MST. De weg is al afgesloten. De omleidingsroutes blijven ongewijzigd.

De Ripperdastraat is al enige tijd klaar, maar in de andere straten werd de afgelopen weken nog volop gewerkt. Zo werden in de Beltstraat kabels en leidingen verlegd en de riolering vervangen. Projectleider Gerrit Averesch: “Ondergronds moest er in alle straten heel veel gebeuren. Het resultaat is een kwalitatief goed netwerk van kabels en leidingen en riolering die weer jaren mee kan. Voor de inwoner is dit resultaat alleen niet zichtbaar. De aannemer die de bandenlijnen van de weg aanlegt en stratenmakers die de eerste tegels leggen maken het resultaat zichtbaar. Het is altijd mooi om toe te werken naar zichtbaar resultaat!”

Nieuwe inrichting van de Haakbergerstraat
Aankomende maandag 25 mei verwijdert aannemer NTP het asfalt van de Haaksbergerstraat tussen de voormalige rotonde met de Ripperdastraat en de personeelsinrit van MST om nieuwe riolering aan te kunnen leggen. Als de riolering erin ligt, starten de werkzaamheden voor de nieuwe inrichting van dit gedeelte Haaksbergerstraat. De busbaan gaat naar het midden van de weg en naast de weg komen groenstroken met bomen. De Haaksbergerstraat krijgt vrij liggende fietspaden en aan een zijde parkeervakken.

Meer informatie over het project op enschede.nl/dekop

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden