Maker Festival Twente
Maker Festival Twente (Foto: Mergecube.com AR Learning)

Maker Festival Twente@Home gaat van start!

Trots! Dat is het juiste woord dat het team van Tetem voelt nadat corona het Maker Festival Twente in fysieke vorm onmogelijk maakte, maar iedereen heeft geïnspireerd tot het maken van een heel nieuw innovatief programma.

Enschede – ‘Een evenement dat normaliter in een weekend ruim 10.000 bezoekers trekt kon nooit binnen een paar maanden na de corona uitbraak weer toegestaan zijn. Dus dat er een ander programma moest komen stond al vrij snel vast’ aldus Wilja Jurg, directeur van Tetem. In rap tempo en met samenwerking van lokale partners, het Twentse bedrijfsleven en (toonaangevende) culturele instellingen op het gebied van maaktechnologie wordt het Maker Festival Twente (MFT), dat deze week vol van start gaat, uitgevoerd in een @Home editie.

Het @Home programma bestaat uit tal van uitdagende techniekkits, codeer workshops, Lablearning trainingen en webinars. Zo zijn er in samenwerking met de Maakplaatsen Code-It@Home workshops en Make-It@Home kits ontwikkeld, waarbij kinderen en jongeren leren programmeren en aan de slag gaan met uitdagende technieken. HCS - Happy Innovation heeft een speciale Make-It@Home kit ontworpen met de Merge Cube, een kubus die tot leven komt in je hand in combinatie met een app op je telefoon of tablet.

‘In samenwerking met Techniekpact Twente komen er binnenkort maar liefst vijf nieuwe Make-It@Home kits bij voor de MFT@Home. De kits worden ontwikkeld in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven, waarbij aan elke kit een techniek is gekoppeld, die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo leren kinderen nieuwe technieken én meer over de Twentse bedrijven’, aldus Wilja Jurg.

Real-live trainingen

Ook staan er verschillende Lablearning@Home events gepland. Dat zijn real-live trainingen waarbij (jong) volwassenen op interactieve wijze kennis maken met de nieuwste technieken en software. ‘Twist your apps’ is zo’n Lablearning@Home training, speciaal ontworpen door Sickhouse. Het is een interactieve manier om een kritisch en sociaal relevant discours over een wereld die ‘app-gek’ is geworden te ervaren, onderzoeken en creëren.

En er is interesse van buiten de regio! Maakplaats 021 gaat webinars verzorgen met online ontwerpprogramma’s voor kinderen met aan het eind een challenge. Ook zijn er instructables en maakvideo’s te volgen. Waag komt met De Thuismakers: online workshops en instructables die kinderen in staat stellen om met behulp van proefjes hun directe omgeving in kaart te brengen en te duiden. Kortom: er valt genoeg te doen én te beleven bij Maker Festival Twente@Home!

Het online activiteitenprogramma loopt tot en met juni én zal in oktober hervat worden en verder uitgebreid in de speciale Maker Maand Twente. Op die manier brengt Tetem het Maker Festival Twente 2020 bij je thuis!

Meer informatie: www.tetem.nl/makerfestival

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden