Speciale Dauwtraptocht


Deelnemers aan een fietstocht dit voorjaar.
Deelnemers aan een fietstocht dit voorjaar. (Stockfoto)

Speciale Dauwtraptocht

Het is in Twente een gewoonte om op Hemelvaartsdag vroeg op te staan en vervolgens een wandeling of fietstocht door het buitengebied te maken. Ook in tijden van corona is fietsen een mooie manier om te bewegen. De Beweegmakelaars van Sportaal hebben daarom dit jaar een puzzelfietstocht uitgezet voor jong en oud.

Enschede - Enschede is dit jaar genomineerd voor fietsstad van het jaar en kent veel mooie plekken. Ook al woon je in Enschede deze fietstocht brengt je langs plekken waar je normaal niet zomaar langs rijdt. De route voert langs tal van sportverenigingen speeltuinen en andere beweegplekken. De route is 33 km, maar kan ook gerust worden ingekort.

Lindsay Mulder, beweegmakelaar Sportaal, heeft de route uitgezet. ‘Enschede heeft veel beweegplekken en is al helemaal groen in deze tijd. Ik adviseer iedereen om sportieve kleding aan te trekken, neem jeu de boules ballen en/of een (voet)bal mee en ga onderweg lekker bewegen. Picknicken kan natuurlijk ook. Maar neem in elk geval wat te drinken mee, want het wordt mooi weer.’

In de route staan verschillende opstap punten. Men kan zelf bepalen op welke punt je start en wanneer je de route gaat fietsen. Deelname op eigen risico en uiteraard dienen deelnemers zich aan de verkeersregels te houden én aan de anderhalve meter afstand tot anderen. De fietstocht kan worden gefietst op Hemelvaartsdag maar het kan ook gerust de dagen erna of in het Pinksterweekend.

De route bevat leuke vragen die onderweg op te lossen zijn. De antwoorden kunnen worden door gegeven tot en met pinkstermaandag 1 juni. Onder de juiste inzendingen worden drie prijzenpakketten verloot.

De route is vanaf woensdagavond te downloaden op www.sportaal.nl/dauwtraptocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden