Een draaiorgelconcert op de Oude Markt zaterdag.
Een draaiorgelconcert op de Oude Markt zaterdag.

Draaiorgelconcert De Tukker op de Oude Markt

Algemeen

Stadsorgel De Tukker zal zaterdag 30 juli van 11.00 tot 16.30 uur haar draaiorgelklanken door het centrum van Enschede laten galmen. ‘’Daarmee wordt het vierde concert van dit jaar verwezenlijkt’’, zegt voorzitter Benno Molenkamp.

Enschede - Muzikale klanken dus op de Oude Markt. “Het warme weer kan parten spelen, doch ons “oudje” (127 jaar!) bleek er tegen bestand en laat zich zaterdag met optimaal volume van haar beste kant zien. Met in het achterhoofd de wandelvierdaagse is deze keer gekozen voor marsmuziek waarbij de “River Kwai Marsch” en “Colonel Boogey” de paradepaardjes van ons concertorgel zijn’’, zegt Molenkamp.

Elke voorbijganger kan een mars naar keuze aanvragen. Molenkamp: “Voor onze Duitse gasten zijn de “Prinz Eitel Friedrich mars” en “Einzug der gladiatoren” de favorieten. Voor de kleintjes nemen we dit keer het hand draaiorgel De Goochelaar mee met vele kinderliedjes. Ze kunnen zelf draaien en merken dat muziek maken met een draaiorgel eigenlijk heel eenvoudig is.’’ Draaiorgels dienen op straat te komen en niet te verpieteren in een museum, stelt de preses. “We zijn blij dat we met onze vier draaiorgels kunnen bijdragen aan het in stand houden van deze bijzondere muziek.’’

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56