Stichting Twente Hart Safe op bezoek bij Firstgear Cars te Almelo.
Stichting Twente Hart Safe op bezoek bij Firstgear Cars te Almelo. (Foto: Ibrahim Lyiol)

Goede doelen Loterij voor hartveilig Twente: hoofdprijs droomauto t.w.v. 100.000 euro

Wie o wie wordt in oktober 2020 de gelukkig winnaar van een droomauto. Het kan je zomaar gebeuren door de eenmalige goede doelen loterij van ‘de Hart Loterij’. De winnaar van deze loterij wint een shoptegoed van 100.000 euro te besteden aan een droomauto naar keuze.

Wekelijks krijgen 300 mensen een hartstilstand, de inzet van burgerhulpverleners en AED’s is hierbij echt essentieel. Helaas is er vanuit de overheid geen steun voor de plaatsing van meer AED’s, vaak worden AED’s geplaatst door bedrijven, particulieren of stichtingen die zelf het initiatief nemen. Henk Poort en zijn stichting Twente Hart Safe zetten zich al 13 jaar geheel vrijwillig in voor een hartveiligere samenleving. In deze 13 jaar hebben zij al veel resultaten bereikt, echter zijn er nog te veel plekken waar AED’s niet binnen bereik zijn. Stichting Twente Hart Safe hekelt zich al jaren aan dit drastische tekort aan AED’s.

Het idee
Het idee voor deze loterij is eigenlijk spontaan ontstaan. Henk Poort van Stichting Twente Hart Safe was in gesprek met enkele Twentse ondernemers over het tekort aan AED’s en het missen van structurele ondersteuning. Dat moet anders kunnen dachten zij en samen kwamen zij tot het idee voor het organiseren van een loterij. Dit vergde uiteraard de nodige voorbereiding, zoals het aanvragen van een vergunning. “Eind maart heeft de Nederlandse kansspelautoriteit de aanvraag goedgekeurd en ons het groene licht gegeven.” Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat de trekking eerlijk verloopt, deze zal worden uitgevoerd door een Notariskantoor te Enschede. “Met de opbrengst van de loterij kunnen wij nu echt een groot verschil gaan maken en levens redden.”

Hoe komt de Hartloterij uit bij het verloten van deze prijzen?
Voor zo’n grote loterij zochten wij een knaller van een prijs. Een droomauto ter waarde van 100.000 euro leek ons voor vrijwel iedereen de ideale prijs. Toch wilden wij niet afhankelijk zijn van een merk of type auto, daarom hebben wij gekozen voor een shoptegoed van 100.000 euro van Firstgear Cars te Almelo. Hiermee kan de winnaar dan zijn eigen droomauto geheel naar wens aanschaffen. Naast de auto zijn er nog andere fantastische prijzen te winnen zoals een wooncheque ter waarde van 10.000 euro van Maison Manon te Enschede en nog acht fantastische prijzen.

Hoge winkans
De organisatie van de loterij heeft zes maanden de tijd om alle beschikbare 9999 loten a 100 euro te verkopen. Mits deze allemaal verkocht worden is er een winkans van 1 op 1000 dat je 1 van de 10 prijzen wint. “Bij ons kun je geen stroopwafels winnen, wij hebben bewust gekozen voor grote prijzen zodat winnaars ook echt iets winnen.”

De kansspelbelasting wordt betaald uit de opbrengst van de loterij, de te winnen prijzen zijn dus belastingvrij. Niet alleen Twentenaren kunnen loten kopen, iedereen die het goede doel wil steunen en kans wil maken op de prijzen kan een lot aanschaffen via de website Hartloterij.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden