Tim Knol
Tim Knol (Foto: PR)

Tim Knol trapt de heropening in theaterzaal Concordia af

Vanaf Tweede Pinksterdag kunnen bezoekers weer bij ons terecht voor films, theater en exposities. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we singer-songwriter Tim Knol weten te strikken om deze heropening feestelijk om 20.30 uur in te luiden, mét livestream. Ook openen we maar liefst twee nieuwe exposities op 1 juni en draaien er weer films aan de Oude Markt. 

Enschede - De zalen van zowel het theater, de film en de exposities gaan weer open, maar voor een beperkt aantal bezoekers. In de theaterzaal is plek voor 28 gasten. In de grote filmzaal kunnen we 26 gasten ontvangen en in de kleine filmzaal kunnen 16 bezoekers een film bezoeken. Onze locatie aan de Langestraat gaat ook open voor 25 bezoekers per keer en de exposities worden weer gratis toegankelijk. Het Vestzaktheater blijft voorlopig dicht.

Voorzorgsmaatregelen
We treffen de komende weken de nodige voorzorgs- en hygiënemaatregelen om de opening mogelijk te maken. Kaartjes kunnen alleen via de website gekocht worden. Er worden looproutes in de gebouwen aangebracht en filmvertoningen en theatervoorstellingen worden op elkaar afgestemd. Voor het bezoek aan de exposities is het reserveren van een (gratis) kaartje nodig. Elke dag kunnen bezoekers op vaste momenten naar binnen en de exposities een uur lang bezoeken.

Singer-songwriter Tim Knol
Ellen Peters, theaterprogrammeur bij Concordia: “Ik heb er echt naar uitgekeken dat we weer voorstellingen in onze bonbonnière kunnen neerzetten. We hebben voor 25 mensen plaats in de theaterzaal. Ik verwacht daarom dat we snel uitverkopen. Ook zullen we de voorstelling streamen, voor onze bezoekers die liever niet in de zaal zitten. De kaartverkoop starten we volgende week. En we hebben de hele maand juni elke vrijdag een voorstelling in de theaterzaal voor publiek én online via livestream.”

Twee nieuwe exposities
Op 1 juni laat Petra Boonstra, programmeur beeldende kunst, twee nieuwe exposities openen. Petra: “Ik ben erg blij dat we mensen weer kunst kunnen laten beleven ín de expo-ruimte. Zelf had ik de afgelopen tijd zogenoemde kunst-honger en dat geldt vast voor veel kunstliefhebbers met mij.” Binnen is de groepsexpositie van het lokale Minkmaatateliers te zien. Daarnaast opent de compleet nieuwe EXPO5. Dit is de nieuwe etalage-expositieruimte aan de Langestraat 56, met 24/7 videokunst, vanaf de straat te zien. Petra: “Dit nieuwe initiatief met doorlopende videokunst is onbedoeld actueel. Kunst beleven in een expo-setting, maar alles veilig achter glas.” De eerste videokunst is van Viktoria Gudnadottir, dé videokunstenares van Twente. De feestelijke opening van beide exposities is om 12 uur en duren tot sluitingstijd om 16 uur en online te volgen via een livestream.

Dagelijks films
Vanaf 1 juni draaien we weer films. De programmering wordt in de komende weken verder ingevuld en de verkoop start vanaf 25 mei. In ieder geval zijn dan de films De Beentjes van Sint Hillegard, Woman en The Wild Goose Lake te zien.

Maximaal 30 gasten, onvoldoende voor langere termijn
Nu de regels versoepeld worden en Concordia weer open kan, wordt zichtbaar hoe wij het publiek kan ontvangen in de nieuwe 1,5 meter-maatschappij. Met de beperkte aantallen beschikbare plekken is helder dat de instelling zonder steun het voor de langere termijn niet redt. Concordia roept haar publiek en cultuurliefhebbers daarom op om de instelling vooral ook te steunen. Dat kan met langdurige steun in verschillende abonnementsvormen of met eenmalige bijdrage.
Met dat geld kan Concordia:
- zorgen voor alternatieve mogelijkheden, zoals online streamen van voorstellingen en evenementen.
- collega’s die op zzp-basis voor de organisatie werken weer inzetten en uitbetalen.
- de voorstellingen die geannuleerd zijn betalen.
- een buffer bouwen, want de reserves slinken hard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden