Natureaully in Medisch Spectrum Twente in Enschede.
Natureaully in Medisch Spectrum Twente in Enschede. (Foto: PR )

Wat doet het Natureally hier?

In 2020 wordt kunst in de openbare ruimte op een voetstuk geplaatst met de hashtag #watdoetdathier. Er staan in heel Nederland bijzondere kunstwerken, zoals Natureaully in Medisch Spectrum Twente in Enschede, maar we lopen er dagelijks aan voorbij. Vraag jij je weleens af wat dat kunstwerk hier eigenlijk doet?

Enschede - Kunst is een vertrouwd onderdeel geworden van het straatbeeld, maar we staan er zelden echt bij stil. We lopen voorbij het standbeeld in het park of rijden langs het kunstwerk op de rotonde zonder dat we het doorhebben. Openbare kunst is overal, ook in onze gemeente, maar #watdoetdathier?

Natureally
Geert Mul maakte een kunstwerk met een helende werking. Toen wij op zoek waren naar bijzondere kunstwerken, schreef iemand ons over de betekenis van dit werk voor zijn moeder. Zij moest veel in het ziekenhuis zijn voor diverse chemobehandelingen en bleef elke keer nadrukkelijk even naar het prachtige Natureally kijken. Ze deed het bij binnenkomst en vertrek en bestudeerde de wisselende kleuren op de achtergrond. Toevallig was die bij vertrek elke keer groen. De moeder zag het als een teken van een geslaagde chemo en het hielp haar positief en vrolijk te blijven.

#watdoetdathier
Waar staat bij jou in de buurt een kunstwerk? En wat vind je ervan? Stichting BK-informatie verzamelt via Twitter, Facebook, Instagram en de website zo veel mogelijk foto’s en verhalen van publieke kunstwerken overal in Nederland. Wat heeft het kunstwerk in de afgelopen jaren meegemaakt? Wordt het goed onderhouden of is het een hangplek geworden? Wat denk je dat het betekent? Onder de hashtag #watdoetdathier vertellen we samen wat kunstwerken hier doen.

Ga naar www.watdoetdathier.nl en meld een kunstwerk aan bij jou in de buurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden