De stichting 55+ Enschede maakte een dagtrip naar het Duitse Waddeneiland Borkum. (Foto: Klaas Keizer)
De stichting 55+ Enschede maakte een dagtrip naar het Duitse Waddeneiland Borkum. (Foto: Klaas Keizer)

Geslaagde dagtrip 55+ naar Borkum

Algemeen

De Stichting 55+ is vorige week woensdag met 57 leden een dag op stap geweest naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Eerder dit jaar bezocht 55+ Bremen en op 11 augustus is er een busreis naar Enkhuizen.

Enschede – Het idee om naar Borkum te reizen kwam van Ans Ring. Bij de trip naar Bremen kwam het idee van Eva van der Struik. “Wij zijn als het ware de aangevers en gaan met onze plannen naar Brookhuis toe. Zij werken een arrangement uit en dan is de reis onder verantwoording van Brookhuis’’, zegt Ans Ring.

Bus bijna vol

De chauffeur van Brookhuis pikte de deelnemers voor de trip naar Borkum al voor 7 uur ’s morgens op van het Kennispark en om 7 uur vanaf het Diekman. Het aantal deelnemers was 57. “Daar zijn we heel blij mee’’, zegt Ans Ring. “Toen we het bespraken met Brookhuis vroegen we ons nog af of we de bus wel vol zouden krijgen. We moesten minimaal 45 deelnemers hebben.’’

Het maximum was 60 en dat aantal werd ook bereikt. “Drie mensen hebben zich op het laatst afgemeld vanwege de gezondheid. We hadden drie reserves op de wachtlijst staan, maar die hadden al andere verplichtingen’’, zegt Ans.

De boot naar Borkum vertrok om kwart over tien. De vaartijd vanaf Eemshaven bedroeg vijftig minuten. Bij aankomst op het eiland bracht een trein de toeristen naar het plaatsje Borkum. Daar stonden huurfietsen klaar voor de groep van 55+.
De meesten maakten een mooie fietstocht over het eiland. De prachtige uitzichten maakten indruk, zoals ook de boulevard waar het gezellig flaneren was en waar ‘s middags een bandje begon te spelen. De terugreis begon om 17.40 uur en na een diner in het Duitse Rhede was de bus ruim na elven terug in Enschede, terwijl 22.00 uur de opzet was, maar daar klaagde niemand over..

De trip naar Enkhuizen op 11 augustus zit inmiddels vol. ‘’Wie zich nu nog opgeeft, komt op de reservelijst’’, zegt Ans.
Tijdens corona heeft het niet helemaal stilgelegen met de reisjes bij 55+. “In 2020 zijn we een dag naar de Zaanse Schans geweest en vorig jaar was er een dagje Giethoorn. Maar heel wat reisjes zijn niet doorgegaan.’’

De trip naar Bremen werd op 14 juni gehouden en had 58 deelnemers. “We waren al eens op de kerstmarkt in Bremen geweest en we vonden het zo’n mooie stad dat we zeiden van dat moeten we ook eens in de zomer doen’’, aldus Ans.

Met de trein naar een stad toe, doet 55+ ook. Op 29 juni stond een bezoek aan Leeuwarden op het programma. Op 30 augustus staat een treinreis naar Nijmegen op de rol. Op vrijdag 7 oktober wordt een busreis naar Rotterdam gemaakt, onder het motto ‘Manhattan aan de Maas’. De Oude Haven, de Kubuswoningen en de Erasmusbrug staan dan in de agenda alsook een rondvaart van 75 minuten met rederij Spedo. “Er is nog plek’’, aldus Ans. Aanmelden via evanderstruik@gmail.com.

'Wachten op Godot' is te zien in het Wilminktheater. (Foto: Salih Kilic)
'Wachten op Godot' in het Wilminktheater gisteren
Tetem maakt werk van het Maker Festival Twente.
Tetem maakt werk van Maker Festival 28 apr, 15:08
Christian Pielich. (Foto: Bodine Jeske)
Christian Pielich met cabaretshow NU in Vestzak 28 apr, 09:24
Afbeelding
Enschede viert Koningsdag 2024 FOTO'S 27 apr, 18:55
Afbeelding
Koningsdag in Lonneker FOTO'S 27 apr, 16:59
Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Jitske Kramer en Dolf Jansen met 'All Inclusive' 27 apr, 10:26
Afbeelding
Drukke en gezellige Koningsnacht in de binnenstad FOTO'S 26 apr, 22:32