Themapark 'Wij bouwen de toekomst' is geopend. (Foto: Rene van den Burg)
Themapark 'Wij bouwen de toekomst' is geopend. (Foto: Rene van den Burg)

Bouwpark op Vliegveld Twenthe geopend

Algemeen

Het themapark ‘Wij Bouwen de Toekomst’ op Vliegveld Twenthe is vrijdag officieel geopend door burgemeester Roelof Bleker. “Het was een groot festijn met ruim 150 kinderen in een bouwhesje’’, zegt Tim Lammers van het bouwpark.

Enschede - De opening van themapark ‘Wij Bouwen de Toekomst’ kan zeker feestelijk genoemd worden, stelt een enthousiaste Tim Lammers. Hij was afgelopen winter ook verantwoordelijk voor het sprookjesachtige evenement Twente Light op het vliegveld.

Bij de opening van ‘Wij Bouwen de toekomst’ was algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland ook betrokken. Samen met burgemeester Roelof Bleker en zo’n 150 kinderen opende Heinis het nieuwe park. ‘’Dit tijdelijke themapark op vliegveld Twenthe laat kinderen (en hun ouders) zien en ervaren hoe breed de bouw- en technieksector is en hoe mooi het is om in deze sector te werken’’, zegt Tim Lammers. “Het themapark wordt gedragen door brancheorganisaties Bouwend Nederland en Techniek Nederland. Bijna dertig regionale bouw- en opleidingsbedrijven hebben het initiatief van harte omarmd en mede mogelijk gemaakt.’’

Wat er allemaal te doen is?

Lammers: ‘’Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een woning? Welke materialen worden er gebruikt en welke machines rijden er rond op de bouwplaats? Op themapark Wij Bouwen de Toekomst krijgen jonge kinderen en hun ouders antwoord op deze vragen. De familie Bouwer neemt bezoekers mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Daarnaast zijn er tal van activiteiten, van een heuse torenkraan tot een elektrafabriek, een verkeersplein en het grootste riooldoolhof wereldwijd. Gave workshops zijn er ook, zoals een houten huisje maken met een lasercutter of een robot trucjes laten doen op een zelfgemaakte plattegrond.’’

‘Investeren in de jeugd’

Al langere tijd spant de bouw- en technieksector zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Fries Heinis van Bouwend Nederland: “Met dit themapark investeren we in de jeugd. We willen kinderen en hun ouders meegeven dat er voor iedereen plek is om te werken in onze mooie sector. Werken in de bouw en techniek kan op alle niveaus van vmbo tot wo. Veel kinderen weten nog niet hoe leuk het kan zijn om iets te bedenken, maken en het ook nog te bouwen. Daarom zetten we nu deze voor ons compleet nieuwe vorm van arbeidsmarktcommunicatie in.”

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56