Het terrein van Erve Leppink, volop in het groen. (Foto: Ingrid Bargeman)
Het terrein van Erve Leppink, volop in het groen. (Foto: Ingrid Bargeman)

Saamhorigheid erg groot op Erve Leppink

Op 1 mei viert Erve Leppink (een van de locaties van Zorgorganisatie de Posten) haar 5-jarig bestaan. Vanwege het corona-virus in ingetogen vorm.

Enschede - Jolanda Verschoof is leidinggevende bij de Posten. Ze vertelt: “Gelukkig hebben we op Erve Leppink nog niet te maken gehad met corona-besmettingen. Maar natuurlijk raken de maatregelen ons ook. Vooral het gemis van persoonlijk contact met familie is dagelijks voelbaar. We stimuleren beeldbellen en sturen regelmatig foto’s en filmpjes naar de mensen thuis. Bovendien worden we bedolven onder hartverwarmende attenties van buitenaf. Kortom; we doen er - ook nu - alles aan om mensen alsnog een leuke dag te bezorgen. Juist daarom staan we op 1 mei toch stil bij het vijfjarig jubileum van Erve Leppink. We eten samen taart en familie ontvangt deze dagen een thuis een feestelijke groet vanuit Erve Leppink. Zo maken we er, ook nu, een klein feestje van.”

Erve Leppink ligt aan de rand van Enschede-Zuid. Voorzien van een prachtige boomgaard en pluktuin en met prachtig uitzicht over de weilanden. Daarmee is het niet alleen een fijne omgeving voor de bewoners van de Posten en JP van den Bent, het is ook een geliefde locatie voor dagbesteding en vrijwilligerswerk. Op het terrein staan vier huizen. In drie ervan wonen mensen met dementie. Voor hen is 24 uur per dag zorg van de Posten aanwezig. Het vierde huis wordt bewoond door cliënten van JP van den Bent. Zij bieden daar ook dagbesteding. Mensen kunnen werken in het groen, verzorgen de dieren of bakken taarten. Er is ook ruimte voor creatieve activiteiten, zoals hout bewerken, mozaïeken en schilderen.

Combinatie
Jolanda vertelt enthousiast over de voordelen die de combinatie van de Posten en JP van den Bent biedt. “Bewoners van de Posten en JP van den Bent ondernemen regelmatig dingen samen. Van wandelen tot koekjes bakken en van de krant lezen tot tuinieren. We kunnen daarbij ook rekenen op een grote schare vrijwilligers. Dat zijn veelal mensen uit de wijk, maar ook veel mantelzorgers spelen een rol als vrijwilliger. De saamhorigheid is hier erg groot en dat is echt van toegevoegde waarde voor bewoners, maar ook voor hun familie en voor wijkbewoners.”

Groen speelt een grote rol op Erve Leppink. Zo staat Erve Leppink centraal in het project Groen Verbindt. Dit gezamenlijke initiatief van JP van den Bent en de Posten verbindt de wijken Helmerhoek, Wesselerbrink en Stroinkslanden met de locaties Erve Leppink en de Posten via groen. Zo is er Het Groene Spoor; een belevingsroute door de drie Enschedese zuidwijken. En natuurlijk de moestuin op het terrein van Erve Leppink. Deze wordt onderhouden door een grote groep bewoners van Erve Leppink, wijkbewoners en vrijwilligers. Zij tuinieren er en verzorgen de dieren. De eigen verbouwde groenten worden gebruikt bij het koken en bakken. Een prachtig voorbeeld van samenwerking.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden