De Lintveldebrink heeft veel balkons. (Foto: Audry Hoemakers)
De Lintveldebrink heeft veel balkons. (Foto: Audry Hoemakers)

Balkon Festival op de Wesselerbrink

Algemeen

Het Balkon Festival is pas volgend jaar, maar op zaterdag 2 juli wordt de nieuwe festivalwijk al gepresenteerd: de Wesselerbrink. ‘’Een wijk vol balkons en verhalen. De balkons zijn minder gevarieerd dan in de eerdere festivalwijken, maar de verhalen zijn werelds, want in deze kleurrijke wijk wonen vele culturen met elkaar. Die verhalen vormen de inspiratie van het festival’’, aldus Audry Hoemakers van de organisatie.

Enschede - Op 2 juli geven organisatoren Diet Gerritsen van de MuziekWerkplaats en Audry Hoemakers alvast in de wijk een doorkijkje naar het festival van volgend jaar. Er zijn die middag enkele balkonoptredens en er is een info- en kennismakingsmarkt. “Want we gaan graag in gesprek met wijkbewoners’’, aldus Audry Hoemakers. 

Het is de start van een jaar lang kennismaken met bewoners en verhalen ophalen uit de wijk. Ook komen de organisatoren op 2 juli graag in contact met muzikanten en zangers uit de wijk, met mensen die creatief zijn én ze willen graag in gesprek met balkoneigenaren van de beoogde locaties: de Lintveldebrink en de Posten.

Diet en Audry hebben al enkele ideeën en thema’s, zoals het verhaal van Cyrano de Bergerac en het rondneuzen in de wijk. Ook het beroemde kinderkoor De Wesseltjes, dat in de jaren 70/80 landelijk furore maakte, is een inspiratie. “We riepen een paar weken geleden oud-Wesseltjes op om zich te melden en dat gebeurde ook prompt. Het idee is om met enkele oud-Wesseltjes (waarvan er een aantal professioneel carrière maakte) en kinderen die nu in de wijk wonen, volgend jaar een WereldWesseltjes optreden te geven op het festival. Oud-Wesseltjes en kinderen die graag willen zingen zijn dus ook van harte welkom om op 2 juli langs te komen.’’

Tijdens de Vooruitblik zal het vaste openingslied van De Wesseltjes in ieder geval te horen zijn. En verder speelt Trio Gilet wereldmuziek, zijn dansers Raoul Dumas en Galileia Mendes te zien in een theatrale act en wordt er gezongen door leden van Intervocaal. “Iedereen uit de wijk -en ook uit andere delen van de stad- is welkom bij de Vooruitblik.’’

De zogenoemde Vooruitblik op het Balkon Festival van volgend jaar wordt zaterdag 2 juli gehouden van 15.30 tot 17.00 uur aan de Lintveldebrink. De info- en kennismakingsmarkt is op het grasveld tussen flat 2 en 3. “Vanaf hier zijn de balkonoptredens mee te maken. De Vooruitblik is gratis te bezoeken’’, aldus Audry Hoemakers, de projectleider. Zie ook de website www.balkonfestival.nl.

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56