Goedelieve Pieper, Uta Sander, Judith Gorschlüter, Sandra Melief,, Steffen Mihsler, Michael Brinkmann, Max Heyer, Richrd Evering, Christoph Almering.
Goedelieve Pieper, Uta Sander, Judith Gorschlüter, Sandra Melief,, Steffen Mihsler, Michael Brinkmann, Max Heyer, Richrd Evering, Christoph Almering.

Huldiging hardlopers Euregio kampioenschap

Algemeen

Het eerste internationale Euregio Marathon Kampioenschap was een groot succes, stelt Sandra Melief van de Enschede Marathon. De toppers werden gehuldigd in Glanerbrug.

Glanerbrug - Bij het Euregio kampioenschap telt zowel de Enschede Marathon als Volksbank Münster Marathon mee.
Hierdoor waren er voor de deelnemers leuke voordelen te halen. “Zo was bij het tegelijk inschrijven voor beide marathons het inschrijfgeld goedkoper dan wanneer je beide evenementen afzonderlijk had geboekt en werd je bovendien opgenomen in het klassement voor het Euregio Marathon Kampioenschap met prijzengeld voor de drie snelste mannen en vrouwen’’, aldus Sandra Melief.

Het project werd gesteund door de EU INTERREG-regeling via de Euregio, een instelling die zich sinds haar oprichting in 1958 inzet voor het vergemakkelijken van het samenleven in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland.
De Euregio nodigde de winnaars voor de prijsuitreiking uit in haar vergadercentrum in Glanerbrug.

Directeur Christoph Almering opende als gastheer de plechtigheid. Hij was verheugd dat de beide organisaties elkaar over de grens gevonden hebben en gezamenlijk de Duits-Nederlandse promotie in samenwerking met de Euregio hebben opgepakt en zodoende meer lopers uit de buurlanden hebben mogen verwelkomen. “Dit is precies het juiste voorbeeld van de Europese subsidieprogramma´s en de opdracht van de Euregio´s.”

Uit handen van de wedstrijdleiding van de Enschede Marathon, Sandra Melief, en van de Volksbank Münster Marathon, Michael Brinkmann, ontvingen de prijswinnaars hun prijzengeld met een boeket bloemen. Judith Gorschlüter uit Münster won bij de vrouwen met tijden van 3.42:52 en 3.48:06 voor Godelieve Pieper uit Schalkhaar en Uta Sander uit Lingen. Bij de mannen won Steffen Mihsler uit Münster (3.00:05 en 2.48:31) voor Richard Evering uit Enschede en Max Heyer uit Münster. De winnaars prezen de grensoverschrijdende samenwerking.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 15 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 17 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20