Domijn begint een pilotproject tijdelijk wonen in de Molukkenstraat.
Domijn begint een pilotproject tijdelijk wonen in de Molukkenstraat.

Tijdelijke woningen Molukkenstraat

Algemeen

Aan de Molukkenstraat in Enschede zet Domijn twee betaalbare, duurzame en demontabele Thimo365 woningen neer. Het bijzondere aan deze woningen is dat ze weer uit elkaar gehaald kunnen worden en ergens anders neergezet kunnen worden. De woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens en worden gebouwd in de fabriek. Het project is een pilot om te onderzoeken hoe wonen in zo’n woning wordt ervaren.

Enschede - De woningen zijn duurzaam en volledig demontabel. Dat betekent dat ze weer uit elkaar gehaald kunnen worden en op een andere plek opgebouwd kunnen worden. ‘’En dat gaat in dit geval ook echt gebeuren. De woningen blijven maximaal vijf jaar staan. Daarna worden ze weer uit elkaar gehaald en ergens anders neergezet. Dat maakt deze pilot zo innovatief. De woningen worden gemaakt van duurzame materialen en zijn goed geïsoleerd. Ook liggen er zonnepanelen op het dak. Daardoor verbruiken toekomstige bewoners weinig energie én wordt er energie opgewekt’’, aldus Domijn.

Omdat de woningen tijdelijk blijven staan, zoekt Domijn huurders voor flexwonen. ‘’Flexwonen is er voor mensen die met spoed op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte. Bijvoorbeeld door de gedwongen verkoop van hun eigen woning na een scheiding. Het is namelijk lastig om snel een tijdelijk thuis te vinden. Omdat de woningen tijdelijk blijven staan, wordt het project ingezet om deze mensen een betaalbare oplossing te kunnen bieden. Bewoners kunnen de woning maximaal twee jaar huren en gaan in die periode op zoek naar andere woonruimte.’’

Belangrijk is dat toekomstige bewoners mee willen werken aan het monitoren van de woning. Sophie Oosterbroek, ontwikkelmanager bij Domijn: “Sommige van de installaties in de woning zijn nieuw voor ons en we willen graag weten wat huurders daarvan vinden. We vragen ze daarom regelmatig om hun mening.” De bewoners worden begeleid door een energiecoach. Met dit project speelt Domijn in op de uitdagingen waar ze als corporatie voor staat.

Woningcorporatie Domijn start het pilotproject in samenwerking met THIMO365 B.V. De woning staat vanaf maandag 27 juni op www.domijn.nl. Vanaf dan kunnen woningzoekenden reageren. Na de loting gaan de kandidaten in gesprek met collega’s van Domijn. ‘’In deze gesprekken wordt alles uitgelegd over het tijdelijke contract en de monitoring van de woning. Op basis daarvan wordt een geschikte kandidaat uitgekozen’’, aldus Domijn.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 20 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 22 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20