Bas Oude Luttikhuis is terecht trots: hij mocht de felbegeerde Shopping Award in ontvangst nemen in de categorie Auto. Een mooie bekroning voor dit innovatieve autoimport concept.
Bas Oude Luttikhuis is terecht trots: hij mocht de felbegeerde Shopping Award in ontvangst nemen in de categorie Auto. Een mooie bekroning voor dit innovatieve autoimport concept.

MrWheelson wint Shopping Award

Algemeen

Wie op zoek gaat naar een mooie occasion heeft ze helaas niet voor het oprapen in Nederland. De prijzen van tweedehandsauto’s stegen het afgelopen jaar flink, terwijl aanbod mager is. Een occasion halen uit het buitenland klinkt aantrekkelijk. Maar wat een rompslomp... MrWheelson laat zien dat het ook anders kan: een auto importeren zonder je luie stoel te hoeven verlaten.

TWENTE - MrWheelson werd in 2018 opgericht door Bas Oude Luttikhuis, Han Post en Yarka Zweers. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het zo gemakkelijk mogelijk maken van het importeren van een auto uit het buitenland. Het aanbod is daar immers een stuk groter dan in het kleine Nederland. Je hebt dan ook een flink grotere kans van slagen om je droomauto te vinden wanneer je over de grens kijkt.

Op de site, mrwheelson.nl, staan maar liefst 150.000 zorgvuldig geselecteerde auto’s. Jong gebruikt, geleverd door erkende merkdealers en met een gecontroleerde onderhoudsgeschiedenis. Zelfs bij de kleinste twijfel bieden zij een auto niet aan. Een auto kopen, in het buitenland, die je niet eerder hebt gezien, is immers honderd procent een kwestie van vertrouwen. Het moet goed voelen. Na aankoop verzorgt MrWheelson alle aspecten van het importeren. De auto krijgt bij de meest uitgebreide dienstverlening een complete reconditionering, een verse onderhoudsbeurt en APK. Zelfs de taal van de boardcomputer of navigatie zet men om naar het Nederlands. Na dit uitgebreide traject krijgt de koper de auto rijklaar thuis geleverd. Dankzij dit kwaliteitstraject ontvangt de koper 1 jaar BOVAG garantie op de aankoop. Makkelijker kun je het niet krijgen.

Voor Bas Oude Luttikhuis was het opzetten van zo’n specialistisch bedrijf eigenlijk een heel logische volgende stap. Hij heeft van kinds af aan al een passie voor auto’s. Na tien jaar praktijkervaring als autodealer was hij in 2005 een van de initiatiefnemers achter ikwilvanmijnautoaf.nl; deze specialiseert in de verkoop van particuliere auto’s aan autodealers. Makkelijk van je auto af, voor een eerlijke prijs, zonder gezeur. Een schot in de roos, zo bleek. Toen hij deze site in een Duitse versie promootte bij dealers in Duitsland, kreeg hij vaak te horen dat deze dealers ook best hun auto’s in Nederland aan de man wilden brengen. Maar net als bij de koper hier, hikte ook de verkoper daar tegen de rompslomp aan. En zo ontstond een spreekwoordelijk gat in de markt: bemiddelen tussen de koper en verkoper van een occasion in het buitenland om zo dit proces geheel te ontzorgen. Naast alle genoemde praktische zaken zoals de importhandelingen kunnen zij ook de financiering of lease, zowel zakelijk als privé, geheel naar wens regelen. Ook een huidige auto inruilen is geen probleem.

De markt is duidelijk ook klaar voor dit concept. Vroeger werd buitenlandse import vooral vanwege de lagere kosten gedaan, tegenwoordig zijn kopers vaak juist liefhebbers die op zoek zijn naar een specifieke auto die helemaal bij hen past. Ze willen precies de juiste auto, maar die is hier vaak lastig te vinden. Door het brede aanbod op MrWheelson is er een veel grotere kans om de auto te vinden met de exacte kleur en uitrusting die je zou willen. Als koper ben je veeleisend en zit je liever niet met een ‘net niet’ aankoop. “De prijs doet maar twee keer zeer: wanneer je de auto koopt en wanneer je hem verkoopt.”, zo relativeert Oude Luttikhuis. “Maar wanneer je bijvoorbeeld genoegen moet nemen met een auto met lelijke bekleding of geen stoelen met geheugen, gaat je dit iedere dag irriteren.” Neem dus geen genoegen met een auto die je niet geheel aanstaat, zo is de boodschap. Er staan dan ook de nodige bijzondere en exclusieve auto’s op de site.

Begin juni ontving MrWheelson een Shopping Award; voorheen bekend als de Thuiswinkel Awards. Zij wonnen in de categorie Auto, waarmee zij het stokje overnamen van CarNext die afgelopen jaar won. Zo roemde het publiekspanel de overzichtelijke website (rapportcijfer: 9,2). Tevens behaalden zij een top 10 plek in de Ecommerce50 voor snelst groeiende e-commerce bedrijven. De uitstekende reviews die MrWheelson krijgt op sites als Trustpilot tonen ook aan dat de klanttevredenheid ná aankoop eveneens op hoog niveau ligt. “Ons doel is om het voor autokopers net zo eenvoudig te maken om een auto te kopen in het buitenland als een auto die bij een autodealer in Nederland wordt aangeboden. Deze award zien wij dan ook als een kroon op ons werk en het bewijs dat we op de goede weg zitten.”, aldus Bas Oude Luttikhuis. Kijk ook op: www.mrwheelson.nl 

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56