Het team van Friends won de Fair Play. (Foto: Klaas Keizer)
Het team van Friends won de Fair Play. (Foto: Klaas Keizer)

Fellini verdedigt Pindacup met succes

Het voetbalteam van Fellini heeft zondag bij het Pindacup Toernooi op de velden van PW en SC Enschede met succes de titel van 2019 verdedigd. Fellini won in de finale met 1-0 van Jansen en Janssen. De Fair Play Cup, ofwel de Sportiviteitsprijs, werd gewonnen door Friends.

Enschede - De hitte van zaterdag was zondag om 11.00 uur bij de aftrap van het voetbaltoernooi voor de horeca in de binnenstad wel verdwenen. De organisatie werd verrast door de komst van Moeke, dat zich niet officieel had aangemeld, maar wel op volle oorlogssterkte verscheen.
Het schema met twaalf teams werd veranderd in eentje met dertien teams en om 11.15 uur werden de eerste wedstrijden in poule A gespeeld: Bij Flip - de Beiaard, De Pimpelaar - Fellini 2 en Fellini 1 - Friends. Alle teams in poule A speelden vijf wedstrijden van een kwartier op een half veld, zeven tegen zeven en dat was voor het eerst na 41 andere Pindacup afleveringen.
In poule B streden Stanislaus Brewskovitch, Rocks, La Cubanita, Bardot, Moeke en twee teams van Jansen en Janssen. Jansen 2 troefde bijna Jansen 1 af, maar uiteindelijk won Jansen 1 de poule voor Cubanita en Jansen 2. In poule A was Fellini 1 de sterkste voor De Pimpelaar en Bij Flip.

De kruisfinales leverde een finale Jansen - Fellini op, waarbij Fellini dus won met 1-0. De plekken 3 tot en met 13 werden allemaal beslecht met het nemen van strafschoppen op een groet doel, vlak voor de kantine en de toernooitent. Zo werd De Pimpelaar derde, Cubanita vierde, Bij Flip vijfde, Jansen 2 zesde, Fellini 2 zevende, Stanislaus achtste, Friends negende, Moeke tiende, Bardot elfde, Rocks twaalfde en De Beiaard dertiende.
De Beiaard was beter op dreef bij de prijsuitreiking ‘s avonds bij Fellini, waar de Beiaard zowel Miss Pindacup als Mister Pindacup leverde om organisator Harry Balke bij te staan bij het uitreiken van de prijzen. Balke wees erop dat de Fair Play eigenlijk de belangrijkste beker was. Het was ook de grootste beker. Friends won ‘m met een gemiddelde rapportcijfer van de spelleiders annex scheidsrechters van 9,4.

Friends won de Sportiviteitsbeker en de tweede plek in het Fair Flay klassement was voor Bardot met een 9,3. Jansen 2 werd derde met een 9,1 en de Beiaard werd vierde met een 9,0. De twee onderste plaatsen in de Fair Play waren voor Fellini 1 en 2, maar ze scoorden wel een voldoende met een 6,9. Jansen 1 en De Pimpelaar deden het ietsje beter met een 7,1. Maar dat het allemaal voldoendes waren, daar was Harry Balke van de organisatie wel blij mee.

Meer berichten