Afbeelding
Foto:

De Barok Bende brengt Les Indes Galantes van Rameau

Algemeen

Een wereld vol verschillende mensen, verschillende culturen en achtergronden. Vandaag de dag is de hele wereld verbonden met elkaar en kan iedereen in aanraking komen met een andere cultuur. Elke cultuur heeft een eigen achtergrond: een eigen verhaal. Toch is het nog steeds lastig om met elkaar hierover te praten, ook al woon je maar een paar straten van elkaar. Bijna 300 jaar geleden schreef J.P. Rameau een opera hierover. Les Indes Galantes, een opera over liefdesverhalen in verschillende culturen.

ENSCHEDE - De Barok Bende neemt het publiek mee op reis naar Turkije en Amerika. Twee liefdesverhalen in twee verschillende culturen. Alleen speelt het verhaal zich niet af in het verleden, maar in het heden. Het wordt een verhaal over keuzes maken, spanning en natuurlijk de liefde. Daarnaast wordt er ook een link gelegd met de textielgeschiedenis van Enschede en de historie van het Huis Zonnebeek. Samen met moderne dansers en zangers krijgt deze opera een hele nieuwe uitvoering. Een uitvoering die past in de huidige tijd met thema’s die tot op de dag van vandaag nog belangrijk zijn zonder de oorspronkelijke stijl aan te passen.


Alle concerten vinden plaats op Landgoed Zonnebeek in Enschede. De concerten zijn op 1, 2, 3, 6 en 7 juli 2022. Tickets kosten 20,- euro per persoon en zijn te koop via

www.concordia.nl

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56