AMuse maakt er elke repetitie een feestje van.
AMuse maakt er elke repetitie een feestje van.

AMuse, een feestje om mee te maken!

Muziektheatergroep AMuse werkt aan de nieuwe voorstelling ‘In de aanbieding’. Het speelt zich af zich in een warenhuis in de jaren 50.

Enschede - Eerst de korte inhoud van de voorstelling. De huidige eigenaren willen de dagelijkse leiding overdragen aan hun kinderen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Iedereen heeft er wel een mening over… We staan op het punt de rollen te verdelen, dat is altijd een spannend moment! Krijg je je droomrol, of gaat die dit keer aan je neus voorbij? Dan is het misschien even slikken. Een feestje is het sowieso, want we maken met zijn allen de mooist mogelijke voorstelling.

Dan komt het moment van het uitzoeken van passende kleding en het bouwen van een decor. Dit verzorgen we allemaal zelf. De kleding zal dit keer een fikse uitdaging worden, want de mode uit de jaren 50 vind je nu nergens terug. Het moet er natuurlijk wel allemaal perfect uitzien!

Ook een warenhuis uit die tijd lijkt zeker niet op de kledingketens van nu… Er spelen altijd verschillende generaties in onze stukken. Dat moet ook wel, want de twintig spelers variëren in leeftijd van 21 tot 65. Een behoorlijke uitdaging voor de schrijver van het stuk! Bedenk maar steeds weer een nieuwe setting waarin die generaties met hun conflicten, liefdesperikelen enzovoort samen kunnen spelen.

Ter illustratie drie voorbeelden:

Zo logeert in ‘Hotel Beusemarken’ een divers gezelschap. Een man met zijn jonge minnares. Een vriendinnengroep met daarin de bedrogen echtgenote. En het hotel wordt niet gerund door de eigenaresse, maar door de huishoudelijke staf. De voorstelling ‘Geknipt voor elkaar’ speelt zich af in een kapperszaak. Dit is de plek waar volop geroddeld kan worden. Bijvoorbeeld over een huwelijk tussen twee geloven. En de gevolgen van een slippertje….

De voorstelling ‘Beterschap’ speelt zich af in een ziekenhuis. Met affaires tussen dokter en het verplegend personeel. Met een patiënt met een ingebeelde ziekte en een overbezorgde moeder. Met de vrijwilliger die denkt dat zij het ziekenhuis runt.

‘De gevolgen van gevreesde of gehoopte veranderingen’ is eigenlijk altijd wel een rode draad in de stukken.

AMuse is een Muziektheatergroep. Dat houdt bij ons in dat er twaalf nummers in het stuk verweven zijn. Speciaal voor ons gearrangeerd; iedereen die komt kijken zal wel een paar nummers herkennen. Alles is live, dus we zingen niet met een geluidsband maar met een echte live band.

Elke woensdagavond is AMuse-avond, want dan is onze repetitie. De helft zang, de helft spel. Elke woensdagavond vinden wij een feestje. Zo werken we langzaam naar het grote feest toe. Dit jaar op 10, 11 en 12 november. Drie voorstellingen in Theater de Kappen in Haaksbergen!

AMuse werd opgericht in 1994. De ‘mensen van het eerste uur’ zijn weliswaar niet meer van de partij, maar Sabine is ons trouwste lid met een ononderbroken lidmaatschap sinds 2009.

Meer berichten