Foto: PR

Twents Zilver steunt eenzame ouderen in Enschede

Contact maken en houden met elkaar in deze coronatijd is van het grootste belang. Het is evenzo belangrijk om – juist in deze heftige tijd - lichtpuntjes te blijven zien en te waarderen. Daarin kunnen onze Kwiekmakers en Songwriters van Twents Zilver, Kwiek met Kunst iets voor u betekenen.

Enschede - Er zijn nu al 25 Kwiekmakers en 13 Singer-Songwriters die graag tijd voor u maken, om met u of uw moeder, uw vader, buurman of buurvrouw bellen om eens ergens anders over te praten, bij wie u uw hart eens kunt luchten, of met wie u samen eens lekker kunt lachen? Zij kunnen uw eenzaamheid misschien doorbreken, samen met u zoeken naar lichtpuntjes, of samen zoeken naar de zin van of in de dag.

Met de Kwiekmakers kunt u ook iets creatiefs bedenken om samen te doen, samen iets te creëren, muziek te maken, te zingen. En over zingen gesproken, onze Singer-Songwriters maken graag op basis van uw eigen woorden – als een soort cadeautje – een persoonlijk uniek liedje voor u. Onze Kwiekmakers zijn professioneel kunstenaars, creatief therapeuten of tekentaalcoaches, muzikanten of nog andere creatieven die zich graag inzetten om uw leven een beetje mooier te kleuren. Onze singer-songwriters zijn meest jonge studenten uit de regio Enschede die graag hun muzikale talent inzetten voor een positieve noot.

Estafettepost
In deze tijd is het lastig om op bezoek te komen, maar we kunnen wel samen met u zoeken naar de beste manier om toch nabij te komen. Wij kunnen telefoneren en (beeld)bellen, maar ook schrijven of een soort estafettepost organiseren, of wij ontdekken samen nog een andere manier. Wilt u ook graag eens bellen met een Kwiekmaker? Of kent u iemand die dit misschien graag zou willen? Laat het ons weten. Wij willen er graag voor u zijn en voor u het verschil maken!

U kunt ons mailen: twentszilver@fitart.nl of bellen: Anita Kunst 06-13406842 of Tineke Posthumus 06-28578131

Twents Zilver, Kwiek met Kunst wordt georganiseerd door Kaliber Kunstenschool en Stichting Fit-ART en wordt gesteund door de gemeenten Oldenzaal en Enschede, Concordia, door de plaatselijke zorg- en welzijnsinstellingen Impuls, De Zorgfederatie, Sint Maarten Zorggroep en De Posten en door landelijke fondsen: Oranjefonds, VSBfonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, RC Maagdenhuys, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden