Frans Haagen komt spelen in Enschede.
Frans Haagen komt spelen in Enschede.

Eerste zomerconcert is van Frans Haagen

Algemeen

Enschede - De Zomerconcerten van 2022 staan in het teken van de vroegere beiaarddocenten van de stadsbeiaardier van Enschede: Karel Borghuis, Peter Bremer en Frans Haagen.

Elke zomermaand (5 juni - 3 juli - 7 augustus) staat één van hen in de spotlights. Op 3 juli is de beurt aan Frans Haagen. “Voor deze Zomer Beiaard Concertserie heeft de St. Jacobuskerk haar poort geopend, zodat je tijdens het concert in alle rust naar de klokken kunt luisteren onder het genot van een kop koffie of thee’’, aldus de organisatie. 

Frans Haagen is stadsbeiaardier van Kampen, Almelo, Zutphen en Doesburg. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar cum laude het diploma Uitvoerend Musicus.

Haagen is hoofdvakdocent beiaard en tevens coördinator van de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van de HKU University of the Arts Utrecht. Als jurylid maakt hij regelmatig deel uit van internationale jury’s bij examens en orgel- en beiaardconcoursen. Als concerterend beiaardier is hij veelvuldig te beluisteren. Naast concerten in Nederland speelde hij de afgelopen jaren ook regelmatig op diverse festivals wereldwijd. Zo speelde hij in Duitsland, Polen, Noorwegen, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Amerika en Zuid Korea. Haagen speelt op 3 juli tussen 13.00 en 14.00 uur een programma met operaklassiekers op het StadsCarillon van Enschede.

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56